Nastavak radova na izgradnji druge faze Sportske hale u Golupcu (VIDEO)

Radove na izgradnje Sportske hale u Golupcu, obišli su državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Predrag Peruničić u pratnji predsednika opštine Golubac Nebojše Mijovića sa saradnicima.

Sadašnja sportska hala koja se nalazi u sastavu Osnovne škole ,,Branko Radićević’’ u Golupcu izgrađena je pre deset godina, ali zbog nedostatka pomoćnog prostora nije bila u mogućnosti da zadovolji određene uslove za odražavanja sportskih utakmica i drugih manifestacija. Da bi se stvorili standardi uslovi, Lokalna samouprava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije počela je realizaciju izgradnje druge faze Sportske hale čija je vrednost 23 miliona dinara.

Deo ovih sredstva od 6,7 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo omladine i sporta, a preostali deo od 16,3 miliona dinara iz budžeta Opština Golubac.

Prvi deo hale izgrađen je pre deset godina sa određenim nedostacim u vidu pomoćnog prostora, a ova druga faza od 600 kvadrata koja se sada gradi imaće svlačionice, mokri čvor, teretanu i druge prostorije.

Sa izgradnjom ove druge faze Sportska hala imaće drugačiji izgled i služiće u razvoj sporta u ovom kraju.

Zajednička Inicijativa Ministarstva omladine i sporta i Opštine Golubac za investiranje u izgradnju Druge faze Sportske hale u Golupcu pokrenuta je još prošle godine, a realizacija projekta i početak radova počeo je u ovoj godini.

Državni sekretar Predrag Peruničić prilikom obilaska radova izjavio je da je pre godinu dana zajednički odlučeno da se investira u konačan završetak izgradnje Sportske hale ovde u Golupcu i tako stvore uslovi za održavanje i najvećih sportskih utakmica i drugih manifestacija.

TPKNEWS/Sat Tv

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker