ZBOG VELIKE ZAGAĐENOSTI PEKA: Bunar BVG-5 u Velikom Gradištu isključen sa vodosnabdevanja

Zbog sigurnosti i preventive, bunar BVG-5 koji se nalazi neposredno uz zagađenu reku Pek u Velikom Gradištu isključen je sa vodosnabdevanja.

Foto: Arhiva

Javno komunalno preduzeće „Dunav Veliko Gradište“ obaveštava javnost da je zbog povećane mutnoće, značajno promenjene boje i potencijalne zagađenosti reke Pek koja se nalazi u neposrednoj blizini vodoizvorište „Jelak – Smonice“ u Velikom Gradištu sa kojeg se pijaćom vodom snabdevaju naselja Veliko Gradište, Beli Bagrem, Požeženo i Kusiće, preko ovlašćenog Zavoda za javno zdravlje Požarevac izvršilo još jednu vanrednu analizu vode sa mesta „Izvorište – hlorisana voda“ u neposrednoj blizini reke Pek na vodoizvorištu.

Voda je uzorkovana dana 09. marta 2021. godine a 15. marta 2021. godine stigli su rezultati – izveštaj i mišljenje o zdravstvenoj bezbednosti Zavoda za javno zdravlje kojima se konstatuje da su ispitivani uzorci zdravstveno bezbedni.

Međutim zbog sigurnosti i preventive, bunar BVG-5 koji se nalazi neposredno uz zagađenu reku Pek u Velikom Gradištu isključen je sa vodosnabdevanja i isti će pre ponovnog puštanja u rad vanredno uzorkovati i ispitati kvalitet vode zbog velike blizine reke Pek.

U cilju obezbeđivanja zdrave pijaće vode javno komunalno preduzeće „Dunav Veliko Gradište“ nastaviće praćenje situacije sa rekom Pek i vršiće i dalje pored redovnih po potrebi i vanredne analize vode iz gradskog sistema vodosnabdevanja sa izvorišta „Jelak – Smonice“.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker