ODGOVOR: Kučevački naprednjaci demantuju tekst objavljen na portalu TPKNEWS

Nakon objavljenog teksta “PREDVOĐENI JOKIĆEM: SNS u Kučevu, uz pomoć paravojnih jedinica iz Petrovca, preuzela vlast u opštini!?” na našem portalu, oglasio se SNS iz Kučeva DEMANTIMA.

Logo

Oni tvrde da sve što je navedeno u tekstu je sve jedna gomila laži, izmišljotina i paranoičnih pretpostavki prevaranata koji su pokušali na silu da otmu odborničke mandate Srpske napredne stranke a samim tim i izbornu volju građana opštine Kučevo.

– Ceo tekst je koncipiran kao izgovor za ludilo koje su isti ti ljudi pokušali da uvedu u opštinu Kučevo. Nažalost tadašnji predsednik opštine i njegovi saradnici su zloupotrebiljavali sve što su mogli pa i Policiju. Podnosili su lažne prijave za navodnu krađu odborničkih uverenja iako postoji odluka Izborne komisije da se uverenja podele odbornicima na konstitutivnoj sednici. U svojoj paranoji viđali su koordinatora Jokića svakoga dana iako je za dva meseca u Kučevu bio tri puta. Po Kučevu su viđali „crne džipove, nepoznate ljude, specijalne jedinice, razna obezbeđenja, izmišljene mafijaše, troglave aždaje i dvoglave zmije“.

Činjenice su da je Srpska Napredna stranka u Kučevu osvojila 35 mandata. Da je Izvršni odbor naložio da se konstitutivne sednice Skupština opština zakazuju za sredinu avgusta meseca 2020. godine i tada su održane u celoj Srbiji.

Činjenica je da je dr Ivan Rajičić dobio saglasnost Izvršnog odbora SNS-a da bude izbran za predsednika opštine Kučevo.

Svima je jasno da su se protiv Srpske napredne stranke dva meseca borili oni koji i nisu iskreni članovi stranke i na kraju, naravno izgubili.

U opštinskom odboru Kučevo nikada nije bilo podela, postojali su samo pojedinci koji su lagali i vršili pritisak na odbornike da ne postupe po nalozima viših organa stranke, da ne poštuju Statut stranke kako bi isti bili izbačeni iz stranke a sve u cilju da se otmu odbornički mandati i da se napravi privatna tj. porodična, kako se u Kučevu priča „Ćukina“ ili „Brsanska“ odbornička većina.

Na odbornike ali i na sve zaposlene u opštinskoj upravi su dva meseca vršeni neviđeni pritisci od strane predsednika opštine u tehničkom mandatu Vladimira Stojanovića i njegovih saradnika, čemu svedoče desetine podeljeenih otkaza ugovora o radu, među kojima je bila odbornica Milica Mihajlović, načelnik opštinske uprave Zoran Velimirović a čak je i Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, Branko Kecman dobio otkaz.

Pritisak na odbornike je bio toliki da su mnogi tražili zaštitu kako od stranke tako i od nadležnih organa. Sa druge strane išlo se sa ponudama u funkcijama i novcu. Naravno, nijedan časni odbornik SNS-a nije prihvatio takve ponude.

Kada je izvršni odbor prikupio sve informacije, dao je nalog da se hitno formira nova vlast kako bi se tom ludilu stalo na kraj. Predsednica Skupštine iz predhodnog saziva je na osnovu zakonskih ovlašćenja promenila datum održavanja sednice.

Na žalost do nekih odbornika fizički nije moglo da se dođe jer su odbijali da prime pozive a neki su isključili i telefone i nisu se nikome javljali uplašeni za svoju bezbednost zbog konstantnih pritisaka od navedene neformalne grupe.

Sednici je prisustvovala kvalifikovana većina odbornika i sednica je održana po zakonu. Izabrano je opštinsko rukovodstvo i smenjeni direktori koji su radili nezakonito. Sve kasnije podnete žalbe na regularnost održane sednice su odbijene od nadležnih organa.

Direktor Turističke organizacije je smenjen po nalogu Državne revizorske institucije jer od stručne spreme ima samo srednju železničku školu te je nezakonito izabran, kao i zbog, po nalazu revizije, nezakonitog poslovanja.

Direktor Javnog Komunalnog preduzeća je smenjen jer je u trećem mandatu bio u vd. stanju zbog neadekvatne stručne spreme, naime završio višu turističku školu i nema uslove za postavljenje na navedeno direktorsko mesto.

Direktorka Centra za kulturu je smenjena zato što je imala negativan izveštaj Državne revizorske institucije od koje je imala i krivičnu prijavu za nenamensko izvršenje budžeta.

Naravno, sve predloge za imenovanja i razrešenja direktora na osnovu Zakona predlaže Komisija za statutarna i kadrovska pitanja a ne Opštinsko Veće.

Kada je sve završeno i u Kučevu je zavladala stabilnost postalo je svima jasno zašto je bila tolika borba da pojedinci zadrža fotelje. Utvrđeno je da je minus u budžetu opštine Kučevo, nastao od decembra 2018. do danas, 56 miliona dinara, da plate kasne po dva meseca, da su ogromna dugovanja preduzeća i ustanova.

Sve je to grupa na čelu sa Vladimirom Stojanovićem, Sinišom Brsanovićem i Zoranom Milekićem pokušala da sakrije od javnosti kako bi izbegli odgovornost – , navedeno je u DEMANTIMA OO SNS Kučevo.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker