IZGLEDA KAO STVARNO: Mušema umesto renovirane fasade, za doček Vučića (VIDEO)

Renovirano vranjsko pozorište Bora Stanković otvara se za 5 dana, a Vranjanci sedam godina čekaju obnovu teatra.

Foto: Screenshot

Da bi sve bilo “pod konac” dovijaju se na razne načine, pa je tako na zid tik uz pozorište postavljeno razapeto platno nalik mušemi pričvršćeno kanapom.

Operskom predstavom Koštana najavljeno je konačno otvaranje renoviranog pozorišta Bora Stanković u Vranju. Na rekonstrukciju se čekalo 7 godina, posle katastrofalnog požara.

Prvi čovek Vranja Slobodan Milenković pre 8 dana najavio je otvaranje sa sve državnim rukovodstvom.

U međuvremenu Vranjanci se pitaju kako će sve da bude spremno za 21. oktobar.

– Čudilo me je kako može tako brzo da se svečano otvori kad se još radnici vrte oko pozorišta i kraj radova se ne nazire. A onda sam danas videla tapete umesto fasade – kaže jedna Vranjanka.

Te tapete kojima se čude Vranjanci jesu, u stvari, platno nalik mušemi, postavljeno na zid starog hotela pored pozorišta. Dok se još ne zna ko sve dolazi na otvaranje i da li je među gostima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vranjanci pretpostavljaju da je sve urađeno upravo zbog visokih zvanica koje treba da dođu na otvaranje.

Inače, radove su pratili brojni problemi za koje do danas nisu pronađeni krivci. Od požara koji je Pozorište zahvatio 2012. godine, preko konstantnog odlaganja otvaranja i problema sa ugradnjom kancerogenog materijala, Vranjanci će konačno dobiti svoju pozornicu.

(Tpknews.com/Južne vesti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker