VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA: Radikali u Požarevcu peticijom protiv gej brakova (VIDEO)

Srpska radikalna stranka (SRS) danas u centru Požarevca organizovala je akciju prikupljanja potpisa za peticiju protiv Zakona o istopolnim zajednicama, kojim se legalizuju gej brakovi u Srbiji.

Screenshot

Predsednik Okružnog odbora SRS za Braničevski okrug Saša Ivanović ističe da se ova stranka najoštrije protivi donošenju Zakona o istopolnim zajednicama, zato što je on u suprotnosti sa svim porodičnim i tradicionalnim vrednostima srpskog društva.

– Predlog Zakona o istopolnim zajednicama je neustavan, zato što Ustav definiše brak kao zajednicu muškarca i žene, a ne zajednicu dva muškarca ili dve žene. Mi polazimo od jednog osnovnog i elementarnog principa da ono što nije prirodno ne može da uđe u neku zakonsku formu. Skandalozno je to što ovaj predlog zakona ostavlja mogućnost usvajanja dece, time što bi jedan od partnera u istopolnoj zajednici postao hranitelj deteta, što je nenormalno i neprihvatljivo nadam se za većinu građana Srbije – , kazao je Ivanović.

On je podsetio da je do sada u Srbiji prikupljeno preko 80.000 potpisa i nada se da će se dostići broj od 100.000 potpisa kako bi se izborili da taj zakon nikada ne bude usvojen.

Akciji je prisustvovao i predsednik SRS dr Vojislav Šešelj, koji je ovom prilikom poklanjao knjige sa svojim potpisom građanima.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker