NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SMEDEREVU: Komšijska kapija od 200 kilograma ubila dete, otac sina jedinca krvavog nosio na rukama!

Četvorogodišnji Vuk Stefanović preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu, nakon što je na njega pala komšijska dvorišna kapija.

Kapija koja je pala na dečaka

Dečak je povređen u nedelju, oko pola osam uveče, u ulici Ćirila i Metodija u naselju Kovačićevo, a samo dva sata kasnije u Urgentnom centaru u Beogradu konstatovana je njegova smrt.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak se sa još jednom devojčicom igrao ispred komšijskog dvorišta sa njihovom sedmogodišnjom ćerkicom. Tokom igre su kliznu dvorišnu kapiju koja je teška najmanje 200 kilograma povlačili levo-desno, da bi ona u jednom trenutku, pošto nije imala graničnik, iskliznula iz ležišta i bukvalno preklopila nesretnog dečaka. Mališana je otac odmah prevezao u Hitnu pomoć u Smederevu, odakle je prebačen na Urgentni centar u Beogradu. Na žalost, i pored borbe lekara da ga održe u životu, zadobijene povrede su bile kobne i dečak je preminuo u pola deset.

Komšije i rođaci, sa kojima smo uspeli da razgovaramo, kazali su da su još uvek u šoku i da ne mogu da veruju da ih je takva tragedija zadesila.

– Komšija, čija je kapija pala na dečaka, radi u Švedskoj i tog dana je došao u Srbiju. Vuk je s ocem Draganom otišao u posetu. Dragan je bio u kući, a mali Vuk je ostao da se igra s komšijinom devojčicom u dvorištu. Igrali su se oko kapije, otvarali je i zatvarali. I onda se desilo… Vuk je u jednom trenutku gurnuo kapiju i ona je pala na njega – priča jedna od rođaka koju smo zatekli u domu Stefanovića.

Mališanovi roditelji juče nisu bili kod kuće. Otišli su u Beograd da, nakon obdukcije, preuzmu telo jedinca. Dečakova baka je u šoku, ne izlazi iz kuće. Nesreća je potresla celo naselje, pa u sokaku nema ni ljudi, ni dece, koja se inače tu igraju.

Na lice mesta izašli su policija i tužilaštvo. Po službenoj dužnosti naložena je i obdukcija, koja je pokazala da su povrede nastale od pada metalne kapije prouzrokovale smrtni ishod. Prema nezvaničnim saznanjima uviđajem je utvrđeno da je reč o nesretnom slučaju, te da nema elemenata krivičnog dela.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker