KO JE SNS PREVARANT: Vučićev pulen ojadio građane iz Srbije i Austrije za 32.000.000€

Proteklih dana, pred Specijalnim sudom u Beogradu, održano je suđenje Zoranu Majdaku i uhapšenima u velikoj akciji “Graham” 2012. godine, koji se terete da su opljačkali brojne građane kroz lažne SMS nagradne igre.

Zoran Majdak/Foto: Instagram.com/zoranmajdak

Majdak je široj javnosti poznat kao osoba bliska Srpskoj naprednoj stranci (SNS), a o njegovim spornim poslovima u više navrata se govorilo.

U okviru akcije „Graham“, Služba zа borbu protiv orgаnizovаnog kriminаlа (SBPOK) u novembru 2012. godine uhapsila je kriminalnu grupu od najmanje 18 osoba zbog malverzacija SMS porukama i nagradnim igrama u organizaciji preduzeća „Fonlider“. Teretili su se da su građane iz Srbije i Austrije prevarili za više od 31 miliona evra.

Prema navodima krivične prijave, njima se na teret stavlja da su navodili gledaoce i slušaoce više radio i TV stanica „da pozivajući studio ili šaljući SMS poruke preko takozvanih kratkih brojeva učestvuju u simulovanim kvizovima i nagradnim igrama“.

VUČIĆEVA “VRUĆA LINIJA” SA MAJDAKOM

Prema nezvaničnim informacijama koje su se proteklih godina pojavljivale u medijima, sa Vučićem u kontaktu bio je Majdak. Naime, prema zvaničnom dokumentu MUP-a u koji je NIN ranije imao uvid, česti razgovori sa Majdakom za Vučića su bili posebno nezgodni.

U jednom od izveštaja u koji je NIN imao uvid navodi se da je policijski operativac konstatovao da je „Zoran Majdak u izuzetno dobrim odnosima sa Srpskom naprednom strankom, te da je moguće da “vetar duva sa te strane”, jer se u komunikacijama često poziva i preti ljudima pomenutom strankom“.

Inače, Majdak je uhapšen početkom decembra 2012. zbog sumnje da je varao građane preko piratskog Narodnog radija, ali i njegove MHC televizije, kojoj je RRA oduzela dozvolu, ali ne i njegovoj drugoj MHC TV – Prvoj ženskoj televiziji. Sudi mu se kao pripadniku organizovane kriminalne grupe, koja se tereti da je lažnim nagradnim SMS porukama prevarila više od 162.000 građana za skoro 32 miliona evra.

Majdak se, međutim, poslednjih godina i pored ovog postupka pojavljuje kao svojevrsni medijski mogul. Bio je jedno vreme direktor Radio Valjeva.

U javnosti se vrlo često pojavljuje u društvu gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, a na Fejsbuku je objavljivao zajedničke fotografije sa Darkom Glišićem, predsednikom Izvršnog odbora SNS-a i Vučićevim kumom.

Javnosti je poznat i kao čovek blizak vladajućoj SNS.

NAMEŠTENE VALJEVSKE DONACIJE

Ipak, u javnosti se u više navrata pisalo i o njegovim spornim poslovima. Navodilo se da su vlasti Valjeva značajan novac dodeljivale projektima koje su vodile osobe povezane upravo sa Majdakom.

Na primer, na medijskom konkursu 2019. beogradska preduzeća Global Medija Brodkast i Info 24 medija, osnovana dva dana pre konkursa, dobila su ukupno 910.000 dinara. Vlasnik ovih preduzeća je Marko Aćimović, koji je bio uhapšen sa Majdakom zbog prevara sa SMS porukama.

Vlasti Valjeva su i na konkursu za nevladine organizacije dodelili milion dinara Udruženju Zorice Jelače, u kojem je predsednik Skupštine Aćimović.

Majdak nema samo ulogu tihog medijskog mogula, već je javno nastupao u naprednjačkoj propagandi.

Udruženje novinara Srbije je 2017. tražilo od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebilo frekvenciju zato što je na svakih 15 minuta u programu čitano pismo Zorana Majdaka u kojem su na najgrublji način vređani portal Kolubarske.rs i novinari koji su ispitivali poslovanje naprednjačke vlasti u Valjevu.

(Tpknews.com/Nova)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker