Radovi na izgradnji nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu pri kraju (FOTO)

Požarevac je čekao skoro 50 godina da dobije zgradu Prekršajnog suda, kao što većina gradova u Srbiji ima takav značajan objekat za svoje funkcionisanje.

Do sada odeljenje suda koje je sudilo prekršaje, a koji je pre desetak godina preraslo u sud za prekršaje, svoju delatnost obavljaoje u neuslovnim prostorijama potkrovlja Gradske skupštine. Tome je došao kraj i već, od juna meseca požarevački Prekrašajni sud će se preseliti u svoje nove prostorije, koje će zadovoljiti u potpunusti sve standarde za njihov nesmetan rad.

Nekima se činilo da je rok za izgradnju od devet meseci za objekat od oko 700 kvadrata (period izgradnje od oktobra 2016. do juna ove godine) prilično kratak. Skeptike je demantovao gradonačelnik Bane Spasović, gradski menadžer Mitra Karadžić i predsednic Prekršajnog suda Slavic Petrović, koji su u ponedeljak obišli radove na izgradnji zgrade suda i na licu mesta se uverili da će se rok ispoštovati.

Unutar objekta u toku su završni radovi, i sva je prilika da će tokom juna zaposleni u ovom sudu zameniti svoje stare pretrpane kancelarije, novim i modernim, izgrađenim po svim standardima za zgradu tog tipa jer je prilagođen pre svega potrebama stranaka, posebno licima sa invaliditetom, koje će do pravde sada stizati bez prelaženja brojnih stepenika.

Grad Požarevac dao je zemljište za njenu izgradnju koju sa 50 miliona dinara finansira Ministarstvo pravde.

Podsetimo, godišnje se u ovom sudu koji ima još sedam odeljenja u Braničevskom okrugu obradi preko 12.000 predmeta, a za prvih devet meseci prošle godine ovde je po raznim osnovama naplaćeno 135 miliona dinara.

TPKNEWS/M.V

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker