NOVA RADNA MESTA: Raspisan konkurs za upis polaznika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis novih 100 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. 

Za potrebe PU u Požarevcu planirana je obuka za 6 polaznika za područje Vatrogasno-spasilačke čete.

Pravo učešća na konkursu imaju lica koja ispunjavaju sledeće uslove:

– Da su državljani Republike Srbije, da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs, da su stari od 19 do 30 godina do datuma zaključenja konkursa, da imaju završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “C” kategorije, da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijume zdravstvene, psiho-fizičke i bazične motoričke sposobnosti.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije a nije položio vozački ispit “C” kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Izbor kandidata za polaznike osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodi komisija, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova, a konkurs je otvoren do 20. jula 2018 godine.

Detaljnije uslove konkursa možete pogledati OVDE

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker