STRAVIČAN SUDAR U AUSTRIJI: Srbi nastradali u nesreći kod Linca (FOTO)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se, u četvrtak ujutro, dogodila u Austriji, kod Linca, poginula je Slađana Banić (36) iz Apatina, dok se lekari bore za život Velimira Manojlovića, koji je bio za volanom kombija u kom se nalazila nesrećna Apatinka.
Foto: www.noe.orf.at

Kako su naveli austrijski mediji, u ovoj nesreći život je izgubio i jedan muškarac (33), koji se takođe nalazio u kombiju, dok su ostali putnici zadobili lakše povrede. Austrijski mediji takođe navode da je do udesa došlo kada je vozač kombija, iz nepoznatih razloga, skrenuo sa puta i udario u zaštitne stubove. Na njega su, potom, naleteli kamion sa bugarskim tablicama i još jedno vozilo.

Foto: www.noe.orf.at

Nesrećna devojka je, kao i brojne Apatinke, bila angažovana na poslovima negovateljice u Nemačkoj. Ovim kombijem je išla na smenu i to svojoj rođenoj sestri Dragani, koju je, nedavno, takođe uvela u ovaj posao.

Umesto sestre, koju je željno očekivala, Dragana je dobila crne vesti o njenoj pogibiji.

Foto: www.noe.orf.at

– Na vratima su se pojavila dvojica šofera iz drugog kombija. Oni su mi saopštili da je Slađa poginula. Još su nešto pričali, ali se meni sve okrenulo i više ništa nisam čula, još u šoku, priča Dragana, koja se ne odvaja od roditelja Jovana i Katarine, dok zajedno primaju reči saučešća od brojnih rođaka, komšija i prijatelja.

Slađana je bila jedna izuzetna osoba, vesela i pozitivna. Živela je sa roditeljima, koji imaju skromne penzije, ali je zato ona odlučila da zbrine porodicu odlaskom na rad u Nemačku.

Foto: www.noe.orf.at

– Sva je bila posvećena drugima. Obožavala je sestrinu decu, sa njima provodila sve slobodno vreme kad bi, iz Beograda, gde žive, došli u Apatin. Osim toga, radila je i kao gerontodomaćica i bila omiljena, jer je umela sa svima, i da pomogne i da nađe lepu reč. Da bi pomogla porodici, odlučila je da, poput brojnih Apatinki, ode u Nemačku da neguje starije osobe. Tamo je provodila po mesec, dva, vraćala se kući na neko vreme i opet odlazila. Pridružila joj se nedavno i sestra Dragana. Ona je i čekala sad, u četvrtak, priča, kroz suze, zajednička prijateljica.

Foto: www.noe.orf.at

Austrijski mediji su objavili da je u nesreći poginuo još jedan putnik u kombiju, star 33 godine, dok je vozač Velimir Manojlović iz Sombora teško povređen i, kako nezvanično saznajemo, lekari u austrijskoj bolnici se i dalje bore za njegov život. Telo tragično stradale Apatinke još uvek nije dopremljeno u Apatin, gde će biti sahranjena.

TPKNEWS/J.M.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker