ZBORNIK ODUŠEVIO DECU REPUBLIKE SRPSKE: „Srpska kuća“ iz Požarevca objavila peto izdanje Zbornika

Kulturno-izdavački centar “Srpska kuća” iz Požarevca, objavila je peti Zbornik književnog stvaralaštva mladih Republike Srpske.

Na konkurs se prijavilo blizu 2900 dece. Posebna pažnja posvećena je deci Repuplike Srpske jer su se odazvali u velikom broju da učestvuju sa svojim radovima u ovom jedinstvenom projektu. U ovom broju Zbornika odabrano je 130 dece iz raznih gradova Republike Srpske.

Za ovo veliko interesovanje dece Republike Srpske da učestvuju u Zborniku zaslužni su profesori, nastavnici i učitelјi kao i roditelјi koji su motivisali decu da pošalјu ovoliki broj radova. Ovaj Zbornik će biti predstavlјen i promovisan u OŠ “Sveti Sava” na Palama i u OŠ “Holandija” u Slatini kod Banja Luke kao i u osnovoj školi u Srebrenici.

Prema rečima vlasnika Srpske kuće, Bratislava Golića deca su se motivisala i izrazila želјu da učestvuju u sledećim zbornicima kada budu objavili konkurs za narednu godinu.

– Mi sa našim projektima smo stvorili grad od preko 20000 mladih pisaca a pripremamo i nekoliko knjiga deci koji po prvi put objavlјuju svoju samostalnu knjigu. Uskoro treba da izađe knjiga Mihaila Dubovine iz Trebinja pod nazivom “Tebi moja otadžbino” u izdanju Kulturno-izdavačkog centra “Srpska kuća” i ovo će biti njegova prva samostalna knjiga a on je prošao kroz naše projekte. Pre nekoliko meseci predstavili smo se na našim projektima i afirmisali mlade pisce u Štutgartu, Frankfurtu i Parizu-rekao je Golić i dodao da je u planu predstavlјanje dece iz Italije, Austrije, Rumunije i Makedonije. Golić je istakao da ovim projektima žele da konkurišu i za Ginisovu knjigu rekorda jer ne veruju da je iko u svetu stvorio grad sa toliko mladih pisaca. Posebno nam je drago što na ovaj način promovišemo i naše pismo jer svaka naša knjiga je objavlјena na ćirilici i srpskom jeziku. Ma svakoj promociji dodelјujemo priznanja zaslužnima i poklon knjige školskim bibliotekama – naglasio je on

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker