ZBOG NESTAŠICE TESTOVA: Zvanično, za nedelju dana samo 14 novozaraženih u Braničevskom okrugu

Od početka epidemije virusa Covid-19 na području Braničevsko okruga po zvaničnim podacima obolele su 173 osobe, od kojih su 152 sa područja Požarevca.

Ilustracija

Na području Braničevskog okruga u poslednjih nedelju dana registrovano je 14 zaraženih virusom COVID-19, pa se ukupan broj obolelih popeo na 173. Među novozaraženima su, mahom, starije osobe, ali ima i dece, studenata i zaposlenih.

Zaraza vlada u svim opštinama Braničevskg okruga, sem u opštini Kučevo, gde do sada oboleli nisu registrovani.

U Požarevcu su zaražene 152 osobe, u Petrovcu na Mlavi i Velikom Gradištu po sedam, u Žagubici, Malom Crniću i Žabarima po dve i u Golupcu jedna.

Na sajtu požarevačkog Zavoda za javno zdravlje je objavljeno da se trenutno prekida sa uzorkovanjem brisa za PCR test za komercijalno testiranje ljudi koji se nalaze u međunardnom saobraćaju usled nedostatka testova. Čim testovi budu pristigli, korisnici će biti blagovremeno obavešteni.

Od početka epidemije u okrugu je testirano ukupno 3.938 lica. Broj smrtnih slučajeva i dalje je dva, jer su preminuli žena stara 77 godina iz Požarevca i muškarac star 41 godinu iz okoline Velikog Gradišta.

Očekuje se odluka kriznog štaba da li će nošenje maske biti obavezno i u Požarevcu i Braničevskom okrugu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker