NAPREDNJAČKA “ESKURZIJA”: Iz Kučeva na Vučićev miting poluprazni autobusi

Pre 13 godina osnovana je Srpska napredna stranka u Kučevu računajući one četiri radikalske godine, već 17 godina vlada ovom opštinom.

Mitingaši SNS kroz Kučevo/Foto: TPKNEWS

Nakon desetina masovnih mitinga širom Srbije na kojima su građani Kučeva odlazili „spontano“ Vučić je pred okupljenim narodom učvršćivao svoju vlast.

Nikakav sticaj okolnosti nije pao s neba, već je Vučić napornim radom, služeći se svim sredstvima, baš kao i naprednjaci u Kučevu, preuzeo u svoje ruke nezapamćenu koncentraciju moći, predstavljajući svoje vlastoljublje kao povratak državnog i nacionalnog integriteta potkrepljenog dužničkim “Zlatnim dobom”. U realnosti taj integritet znači diktatorska vlast u kojoj samo jedan čovek ima da se pita za sve. Verovali su Kučevljani slepo, Vučiću i pored toga što Kučevo za njega ekonomski i razvojno nije postojalo. Išli su Kučevljani za njim, kud on tu i oni, do onog trenutka kada je dozvolio nasilno preuzimanje vlasti u Kučevu, vandalističku konstitutivnu sednicu, punu nepravilnosti i bezakonja koju su obezbeđivale nepoznate paravojne formacije. Bio je to trenutak kada je vladavina Srpske napredne stranke pokazala svoje pravo lice, trenutak kada je zatajila država i sve njene institucije.

Vučić se danas ukazao na Izbornoj skupštini Srpske napredne stranke, gde se već unapred sve zna a i ako nekomo nije izbor po volji koga to briga.

Subota, pijačni dan u Kučevu, sunčana ali prohladna jesen, za manje od mesec dana će zima. Pognuti ljudi, bez osmeha na licu nekud žure.

Lokalni berberin reče, “žure, idu na Izbornoj skupštini stranke, moraju, ko se ne odazove, gubi posao. Mnogi od njih sa svojih bednih 20 hiljada dinara koliko primaju mesečno, izdržavaju porodice, moramo ih razumeti”.

Jedan mladić reče, “ma to su naprednjački sendvičari, koji prodaju veru za sendvič. Ne ljutim se na njih i oni su naši sugrađani, samo su bez obraza i pameti”.

Zborno mesto, srednja škola, dva parkirana autobusa, račun je autoprevoznik već ispostavio Opštinskoj upravi, Novica Janošević sa mesečnim primanjima od 200 hiljada dinara je od ranog jutra već u areni, dok “Ranko Žeravica, radnik komunalnog sa 25 hiljade dinara krenuo je tek u podne. Među prisutnima nismo primetili Miloša Petrovića, sekretara Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, mada je Petrović najozbiljniji kandidat za predsednika Opštinskog odbora SNS Kučevo. Čulo se da je Petrović izjavio da mrzi mitinge jer treba da se gura sa “indijancima”. Uostalom, autobusi nisu za gospodu a i uspeo je da udomi celu tazbinsku familiju Rančić u Opštinskoj upravi, zašto bi se i dalje maltretirao.

Korona je zaboravljena, tek po neki od njih nosi masku. Nervoza kod naprednjaka je sve veća, mnogi koji su na “dobrovoljnom” spisku nisu se pojavili. Zvone telefoni, došlo je vreme da se krene, neverica među aktivistima, autobusi su poluprazni. Prisutni se već pitaju da li su svesni zašto su i oni došli? Kuda ide ovaj brod? Prošli miting “simpatizeri” iz Kučeva, gledali su miting na velikom video bimu koji je bio postavljen ispred sportske hale. Nije isključeno da će i sada tako biti.

Izborna skupština SNS/Foto: Facebook

Primoravanje građana, naročito onih zaposlenih u javnom sektoru, da idu na mitinge i daju “siguran glas” Srpskoj naprednoj stranci, godinama unazad je ustaljena praksa pred svake izbore u Kučevu, bili to stranački, predsednički, republički ili lokalni. Stranački vojnici u Kučevu, upregnuti su da prikupljalju ljude za mitinge i sigurne glasove u javnim preduzećima, odnosno da zastrašuju i da prete otkazima radnicima ukoliko odbiju da izvrše zadatak. Većini stranačkih vojnika to je i jedini posao za koji primaju platu. Prednjače u svemu “lažni umetnici” odbornici lokalnog parlamenta, isti oni koji imaju fiktivne ugovore o delu, primaju ogromne nadohnade a ne znaju ni gde su im radna mesta.

To se radi kroz pritiske i zastrašivanje, ali mnogo češće kroz jednu vrstu razmene materijalnog dobra ili usluge za odlazak na mitinge ili glasanje za Srpsku naprednu stranku. Najčešće se to radi tako da se neka pozicija mitingaša birača, neki posao u javnom sektoru ili privilegija uslovljava njihovim odlaskom na mitinge i ponašanjem na izborima. Ima i onih kojima su obećana nova radna mesta u opštini ili institucijama čiji je osnivač opština. Pitamo se mi a i oni sami gde će ih smestiti kad stolica i metli više nema a i budžet je utanjio?

Niko njima ne brani da slede ideju i osećaju pripadnost svojoj stranci, pripadati nekome ili nečemu ne označava samo činjenicu da je neko svrstan u neku grupu ili klasu, već i da oseća emocionalnu povezanost sa tom grupom.

I zato naprednjaci Kučeva, ako zaista želite da naša i vaša deca ostanu ovde, a ne da grade karijere po belom svetu, treba da učimo decu da pripadaju ovom podneblju a ne Srpskoj naprednoj stranci koja nije ništa dobro donela Kučevu. Tako će svima nama biti bolje.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

25 Komentari

  1. Lele, Ala ste ih opisali, svaka čast. Najmanje polovina je otišla pod pretnjom da će izgubiti privilegije. Tako se išlo i kod socijalista za vreme Miloševića, ali pred kraj njihove vlasti. Nadam se da ni ovi neće dugo?

  2. Pa kad se proširi korona šta će onda Vučić reći obolelima ili onima čiji najmiliji, nedaj Bože, preminu od korone? Da li će im dati ordenje zato što su bezglavo išli da mu prave većinu. Da su članovi SNS pametni ko što nisu pa kad bude glasanje glasaju protiv mafijaša i lopova. E onda kada izgube vlast neće im moći ništa.

  3. Priča mi komšija da su kučevljani ostali ispred hale i da su se sve vreme smrzavali,a dobili su samo po dva sendviča.

  4. Kada i dal* će ovi ,,putnici bez voznog reda,, da ukapiraju da idu i podržavaju propast ovog kraja i srbistana kao celine,….

  5. Све је ово тачно. Ја сам ишао на митинг јер су ми запослили дете које прима 20 хиљаде. Нисмо ни ушли у халу већ смо чекали испред ње. Требали су они демонстранти да дођу код нас и измлате нас г..њивим моткама. Шта тражимо тамо, памет. Никад више не идем на такве глупости па куд пукло да пукло.

  6. Mi nismo mnogo pametni, nisu ni ovi radikali mnogo više pametniji od nas, ali veću glupost 8d ovih autobusa i maltretiranja ovog jadnog naroda koji 8ni čine ne mogu da zamislim. Da li se nekad pitujete gde će vaša duša da ide.

  7. Sta li Vucic vec 10 godina dokazuje prisilnim okupljanjem naroda po celoj Srbiji. Aj razumem da iz Kučeva idu za Požarevac ili obrnuto ali oni nas odvoze u Novi Sad, Niš, Kragujevac itd. Neću više da glasam za maltretiranje.

  8. Шта на све ово каже кризни штаб задужен да спречи корону.? Да ли подржава овај вашар и аутобусе пуне људи? Сувише је све провидно.

  9. Okupljanje i skupovi su dozvoljeni samo za naprednjake, oni su gazde a narod njihovi robovi. Šta drugo i radi Vučić osim što mitinguje. Dokle bre više ?!

  10. Vucicevi batinasi deluju po celoj Srbiji. Tako su i u Kucevu preoteli vlast od postenih naprednjaka. Ljudi moji, dozvolili smo da nam Novica Janosevic, Aca Karatista i Mikic upravljaju nasim sudbinama. Kuda ovo vodi? Stop huliganima i paralelnoj drzavi

  11. Najnovija informacija: svi putnici za Beograd su pored sendviča i kisele vode dobili u kešu po 2000 dinara iz budžeta opštine. Alal im vera?

  12. НА МИТИНГ СМО ИШЛИ САМО МИ ОБИЧАН НАРОД. ОПШТИНАРИ НИСУ БИЛИ СА НАМА У АУТОБУСУ. ВАЉДА МИСЛЕ ДА СМО МИ МАРВА. МНОГО САМ РАЗОЧАРАН

  13. Čuo sam da na mitingu u Beogradu je preteklo nekoliko hiljada sendviča? Kažu da ih sada prodaju po ceni od 666 din. Zainteresovan sam da kupim jedan da ga imam za uspomenu i dugo sećanje. Ne znam kako?

    1. Ali voli ludaci previše traju, prevazilaze i prethodnog diktatora iz našeg sokaka, ludilo je veće i bolesnije, dokle bre,…….

  14. Vučićevi naprednjaci iz Kučeva taman su stigli do dvorane i ni makac dalje. Unutra nisu ušli. Dobili su sendvič pljeskavicu za odlazak i sendvič sa salamom podrigušom za povratak. Uz to i dve flašice vode. Sve zajedno je plaćeno iz budžeta opštine, tj platili su svi građani opštine Kučevo.

    1. Bezmozgaši jadne i bedne opštine u bolesnoj državi, zar morate da prihvatite ovakvo poniženje i sramotu i idete na takve kvazi skupove bolesnog vodje, ZAŠTO, uništavate i ono malo budućnosti svima nama. Podrška takvim ludacima je licemerna i bolesna, urazumite se dok ne bude kasno.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker