KO PLAĆA: Van Gogh za doček 2017 u centru Požarevca!

Kako se na instagramu ove grupe navodi, koncert u Požarevcu je u okviru rođendanske turneje ove rok grupe a pod nazivom Licem u lice.

Zanimljivo je da informaciju o nastupu Van Goga nije objavila nijedna požarevačka ustanova, već je to uradio gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, kratkom objavom na svom javnom profilu na fejsbuku.

Tako je gradonačelnik u obaveštavanju građana ponovo zaobišao medije, ali ovog puta i ustanove čiji je osnivač grad.

Međutim, s kim se potpisuje ugovor o nastupu u novogodišnjoj noći? Uvidom u portal javnih nabavki jasno je da ne postoji javna nabavke za izvođača za program dočeka Nove godine u Požarevcu. Inače, bend Van Gog nije nepoznat domaćoj i široj javnosti u regionu i nije moguće da njihov nastup može da košta manje od 500.000 dinara bez PDV-a.

Turistička organizacija koja je prethodnih godina organizator programa dočeka u centru grada nije raspisala javnu nabavku. Upitana zbog čega to nije urađeno, direktorka Jelena Vukazić je kratko rekla da jedino što može da potvrdi jeste da će bend Van Gog nastupiti u novogodišnjoj noći, ali da o svemu ostalom ne može da priča.

S druge strane, Boom 93 je dobio potvrdu iz dva nezavisna izvora da ove godine angažovanje muzičkog izvođača ne ide preko Turističke organizacije Požarevca, kao i da se usluge Van Goga ne dobijaju u postupku javne nabavke.

Isti izvori su nam potvrdili da se Van Gog angažuje ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji sa Kulturno-sportskim centrom, kao i da vrednost tog ugovora može da bude do 500.000 dinara.

Potvrdu ove informacije nismo mogli da dobijemo u telefonskom razgovoru sa direktorom Kulturno sportskog centra Nenadom Mitićem, zaključuju kolege Boom 93 radija.

Nije jasno za koji novčani iznos Van Gog nastupa, odnosno na koji način i iz kojih izvora finansiranja će sredstva za njihov nastup da budu isplaćena i koliko će to koštati građane Požarevca.

Pokušali smo da ove odgovore dobijemo i od gradonačelnika Baneta Spasovića, ali nam ništa konkretno nije rečeno.

Boom 93 nezvanično saznaje i da ugovor o nastupu Van Goga do trenutka objavljivanja ovog teksta nije potpisan.

TPKNEWS/Boom93

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker