MEŠTANI OPŠTINE KUČEVO U STRAHU: Vlast pod okrivljem policijskog časa dovlači migrante po napuštenim selima? (FOTO/VIDEO)

Među meštanima u opštini Kučevo odjeknula je vest da policija tokom noći za vreme policijskog časa, dovlači migrante po napuštenim selima ove opštine.

Screenshot

Dok jedni ne veruju da je u pitanju tačna informacija, drugi su se već uplašili zbog nezvanih gostiju. Međutim, nadležni tvrde da je u ovim brdovitim selima stanje ipak redovno.

– Pronela se vest da su dovedeni migranti u kuću iza staračkog doma u Kučevu, ali to nije istina. Ovo je mala sredina a i sela su mala, svi se znaju, a dobro poznajemo i napuštene kuće po selima, nema nigde nikoga. Brzo se ovde pročuju vesti, ništa neobično nismo primetili, da ih neko odvozi i dovozi, niti neke nepoznate ljude – kaže Vladimir Stojanović predsednik opštine Kučevo.

POTVRĐENO: 800 migranta biće smešteno na teritoriji opštine Veliko Gradište (VIDEO)

NOVA ZEMLJA MIGRANATA: Braničevski okrug postaće teritorija Alahovih sledbenika! (VIDEO)

Međutim, meštani iz pojedinih sela u opštini Kučevo imaju dozu straha, posebno nakon objave koja je osvanula na društvenoj mreži Fejsbuk o navodnom smeštaju migranata u kuću iza staračkog doma u Kučevu, jer, kako kažu, zbog vanrednog stanja i policijskog časa oni imaju ograničeno vreme kretanja, tako da ne znaju šta se tokom noći dešava. Pojedini tvrde da su u više navrata u toku noći videli da prolaze nepoznati autobusi pod pratnjom policije.

– Ne plašimo ih se, ali svakako ne želimo toliko nepoznatih, stranih lica blizu naših kuća. Ne verujem da bi to neko bez našeg znanja uradio, i mi se valjda nešto pitamo. Ali, s obzirom da su nas zatvorili kao neke kriminalce, moramo biti oprezni. Nikad se ne zna šta su u stanju da urade – rekao nam je jedan meštanin.

Inače, vest o naseljavanju migranata u opštinama Braničevskog okruga aktuelna je još od početka februara ove godine, a čak je bio organizovan i protest u Požarevcu protiv njihovog naseljavanja.

Zbog ove vesti uznemirila se i javnost u celoj Srbiji, pa su se oglasili i čelnici opština u Braničevskom okrugu, tvrdeći da su sve informacije u vezi naseljavanja migranata netačne.

Međutim, redakciji portala “TPKNEWS” čitaoci širom Srbije šalju video snimke na kojima se vidi kako policija, navodno, ovih dana dok traje policijski čas i vanredno stanje, prevozi veliki broj migranata iz Azije i Afrike, iako su zvanično granice zatvorene i nije dozvoljen ulazak ljudi u našu zemlju!

STOP MIGRANTIMA: Održan prvi protest protiv ilegalnih migranata u Braničevskom okrugu (VIDEO)

Takođe, javljaju da ih je primetno više u pojedinim delovima zemlje što građane posebno brine u vreme pandemije.

Imajući u vidu to da su u Srbiju, po svemu sudeći, prokrijumčareni, očito je da ekonomski migranti nisu testirani na prisustvo smrtononsnog virusa.

Inače, u video snimku koji smo objavili na našoj FB stranici se nalazi materijal koji je redakcija “TPKNEWS” dobila direktno od snimatelja za koje sa sigurnošću znamo da su ovih dana bili na tim lokacijama gde su snimljeni migranti.

Takođe, u okviru našeg video klipa nalaze se i snimci koji su nam poslali žitelji mesta, gde su snimljeni migranti, ali pošto još nismo dobili neposrednu potvrdu od samih autora video materijala, kog su tačno dana snimali migrante i pripadnike MUP, još ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da je spomenuti materijal napravljen u vreme trajanja vanrednog stanja, odnosno od sredine marta, pa do danas, 8. aprila.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker