PRETIO ŽENI PRED DECOM: Policajcu iz Požarevca oduzet pištolj i izreknuta hitna mera zabrane prilaska porodici

Policajcu iz Požarevca M. F. (43) oduzet je službeni pištolj nakon što je u nedelju ušao u stan bivše supruge A. F. (35) dok su u njemu bila samo njihova deca, da bi joj odatle telefonskim putem pretio da će ih odvesti, a nju zadaviti.

foto: Profimedia / Ilustracija

M. F. i A. F. u procesu su razvoda i neko vreme ne žive zajedno. Njihovo dvoje dece od tada žive sa majkom, što je M. F. loše podneo, jer je za decu bio vezan. O tome svedoče i fotografije na njegovom Fejsbuk profilu, navodi Blic.

A. F. je porodično nasilje trpela i tokom braka sa policajcem prijavljivala ga je, međutim, nikada se nije pojavljivala pred sudom. Zbog pretnji policajca, koji ima službeni pištolj, verovatno se plašila za svoj život i život svoje dece, zbog čega se odlučila na razvod. No, ljubav prema deci prerasla je u pasivnu agresiju, opsednutost i pretnje upućene ženi nakon rastanka. Pretnje su se nastavile telefonskim putem, a da njegove reči mogu prerasti u potencijalna kobna dela, A. F. je shvatila nakon poziva u nedelju.

M. F. je naime, prema saznanjima našeg lista, dobro poznajući kretanje svoje bivše supruge, znao kada ona nije u stanu. Nije isključeno ni da je pratio kretanje svoje porodice, jer je tog dana znao da su deca bila sama kod kuće, što je i bio njegov cilj.

– M. F. je zakucao na vrata stana bivše žene. U njemu su bila samo njihova deca, koja su kroz zatvorena vrata pitala ko je. Njihov otac tada je tražio da ga puste unutra, što su deca, verovatno neupoznata sa problemom između svojih roditelja, uradila – kaže izvor upućen u slučaj.

Policajac se na ovaj očajnički potez odlučio jer nije mogao da se pomiri sa činjenicom da deca nisu pripala njemu i da ne živi sa njima.

– Kada je ušao u stan, pozvao je ženu na telefon i rekao joj da sedi sa njima. Pred decom je počeo da joj preti da će njih oduzeti, a nju zadaviti i ubiti – dodaje naš sagovornik.

Zabrinuta A. F. pozvala je policiju i prijavila ovaj potez svog bivšeg supruga. M. F. očigledno nije unapred razmišljao o posledicama, jer mu je policija izrekla hitnu meru zabrane prilaska porodici. Nakon ovoga, po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, ostaje da se vidi da li će M. F. zabrana prilaska biti produžena za 30 dana, što je jedna od opcija koju može da donese sud.

Policajac iz Požarevca doveo je i svoj službeni položaj u pitanje, s obzirom na to da mu je oduzet službeni pištolj.

(TPKNEWS/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker