NOVA ZEMLJA MIGRANATA: Braničevski okrug postaće teritorija Alahovih sledbenika! (VIDEO)

Više od 60.000 migranata iz Azije trajno će se naseliti u Braničevski okrug do kraja 2024 godine. Izbeglice iz Sirije, Avganistana i Iraka dobiće srpsko državljanstvo, stanove i kuće, posao u javnim preduzećima i državnim institucijama, subvencije za pokretanje vlastitog biznisa i sva građanska prava.

Ilustracija/Screenshot

Posle serije neuspešnih sistemskih rešenja, Evropska unija na ovaj način, pretvaranjem Srbije u azijsku koloniju, namerava da reši migrantsku krizu. Pre dve godine EU je donela odluku o preraspodeli i premeštaju migranata unutar zemalja – članica. Protiv tog predloga glasale su Češka, Rumunija, Slovačka i Mađarska.

Vlast Viktora Orbana suprotstavila se zahtevu iz Brisela i sprečila ugrožavanje suvereniteta Mađarske. Evropski predlog o migrantskim kvotama odbijen je u mađarskom parlamentu i na referendumu. Države koje su prihvatile taj plan nisu dugo izdržale. Zbog brojnih incidenata, problema sa socijalizacijom, pa i terorističkim napadima, promenu strategije za rešavanje migrantske krize zahtevale su Nemačka i Francuska. Na njihovu inicijativu usvojen je, ovog puta bez javnog glasanja, projekat „Nova zemlja”, kojim je predviđeno da Srbija prihvati i trajno naseli više od 600.000 migranata, od kojih će više od 60.000 biti trajno naseljeno u Braničevskom okrugu! Novac za realizaciju tog plana obezbediće zemlje EU i SAD, koje će, u saradnji sa UNHCR-om, nadgledati njegovu realizaciju.

Od Srbije se zahteva da usvoji zakone i propise koji će omogućiti asimilaciju izbeglica i pozitivnu diskriminaciju, posebno po pitanjima zaposlenja, obrazovanja i zaštite ljudskih prava. Pored toga, projekat „Nova zemlja” insistira na političkim i građanskim pravima migranata, pa od vlasti zemlje – domaćina zahteva da prihvate strane kulture i da se prilagode njihovim običajima.

U praksi, to će izazvati promene u svim segmentima života u Srbiji, naročito u njenoj demografskoj slici.

Vlast Srpske napredne stranke uz pomoć njihovih lokalnih funkcionera iz opština Braničevskog okruga, gašenje života u mnogim selima zbog izostanka vrednosti, materijalnih i intelektualnih, i usled odlaska građana preko grane u potrazi za boljim uslovima života pokušava da taj problem reši naseljavanjem izbeglica iz Azije. Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, prva je predložila da se migranti nasele „u delovima Srbije koji su pusti”. Radoš Đurović, direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, podržava tu ideju jer bismo, kaže, „tako oživeli te krajeve i dobili novu radnu snagu”.

– Migrantima treba ponuditi ostanak u Srbiji i na taj način dobiti korist od migracije. Time bismo oživeli napuštena sela, naselili prazne kuće, razvili privredu… Imali bismo više radne snage, pogotovo za sezonske poslove. Uostalom, ako deo migranata prihvati da ostane da živi u Srbiji, povećaće nam se i broj stanovnika, a samim tim i stopa nataliteta – kaže Đurović.

I ostali režimski eksperti opšte prakse u medijskoj pripremi realizacije plana „Nova zemlja” plasiraju slične paušalne ocene o migrantima koji, kako kažu, većinom potiču iz srednjeg sloja i imaju velike radne kvalitete. Iako ističu potrebu da se na taj način reši loša demografska situacija, nemaju odgovor na dva suštinska pitanja.

Prvo, ako su pohvale o radnim i ostalim kvalitetima migranata zaista realne, zašto ih ne prihvataju mnogo razvijenije zapadne zemlje, i drugo, još važnije – zašto vlast u Srbiji rešenje demografskih problema ne traži zaustavljanjem odlaska svojih građana.

Umesto da stvori uslove za normalan rad i život u Srbiji, vlast i finansijski podržava trajno naseljavanje migranata. Prednost u obrazovanju i zapošljavanju, koju će im obezbediti državne institucije, mogu da doprinesu samo ubrzanju propadanja srpskih domaćinstva i odlasku radno sposobnog stanovništva.

Od početka migrantske krize, srpska napredna vlast je primenjivala trik kojim je od javnosti skrivala istinu. Pri ulasku izbeglica u Srbiju, od njih je traženo da podnesu zahtev za azilom ili izjavu o nameri da to urade. Kad bi to uradili, migrante bi puštali da prelaze granicu. Vlast je znala da će ih evropske države vremenom deportovati nazad u Srbiju, gde su tražili azil. Na taj način samo je kupovano vreme za pripremu projekta, koji za konačni cilj ima njihovo trajno naseljavanje u Srbiji. Šta se dešava iza političke scene otkrio je podatak objavljen u hrvatskim medijima, prema kome je samo iz Nemačke tokom 2016. godine u Srbiju vraćeno 94.000 migranata. Srpska vlast nikada nije objasnila gde su ti ljudi smešteni i šta se s njima kasnije desilo.

GRAĐANI BRANIČEVSKOG OKRUGA DOVEDENI PRED SVRŠEN ČIN

U septembru 2016. gonine je u skupštinsku proceduru ušao predlog novog zakona o azilu i strancima, koji će, kako je objasnio ministar Nebojša Stefanović, državnim organima olakšati postupanje prema migrantima. U aprilu 2017. godine Vlada Srbije donela je uredbu o podsticajima za pomoć migrantima, kojom je iz budžeta izdvojeno 320 miliona dinara za poboljšanje uslova života u centirma za njihov smeštaj. Nakon toga ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Kancelarije Nemačke razvojne banke “KfW” u Srbiji Arne Gos 30. jula 2019. godine, potpisali su Sporazum o izmenama i dopunama Sporazuma o finansiranju kao i tekst Posebnog sporazuma uz Sporazum o finansiranju u vezi sa implementacijom Programa jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom.

U okviru pomenutog programa, čija je vrednost 20,8 miliona evra, a za čije sprovođenje je Nemačka donirala 11.931.634,97 evra, dok je učešće Srbije oko 8,87 miliona evra, realizovaće se ukupno 25 infrastrukturnih projekata u opštinama pogođenim migrantskom krizom i u opštinama naseljenim romima, povratnicima po osnovu Sporazuma o readmisiji.

U okviru ovog programa koji je ministar Zoran Đorđević potpisao sa direktorom Kancelarije Nemačke razvojne banke “KfW” u Srbiji Arne Gos, na teritoriji Braničevskog okruga, u opštini Veliko Gradište treba da bude smešteno 800 migranta, dok u opštini Žabare 1.000 migranta.

U ovom trenutku, kako stvari stoje, nije moguće ni predvideti kako će država Srbija izgledati za 20 ili30 godina. S obzirom na kulturu, običaje i tradiciju iz koje dolaze, migrantske porodice će se, za razliku od srpskih, značajno uvećati. Za dve – tri generacije Srbija bi mogla da postane islamska država u kojoj bi Srbi bili svedeni na nivo nacionalne manjine.

Aleksandar Vučić, realizator briselskog projekta „Nova zemlja”, kritičare naziva „patološkim ksenofobima” i obećava da ga ništa neće sprečiti u njihovom pokoravanju.

– U Srbiji počinje da vlada patološka ksenofobija kad je reč o migrantima. Tome ću se oštro suprotstaviti, makar ostao bez ijednog glasa na izborima. Kome smeta sto, dvesto ili petsto ljudi? Najsnažnije zemlje sveta, kao što su Amerika, Nemačka, Velika Britanija, primile su ljude s različitih strana. Na Evropskom prvenstvu u košarci, medalju Rusiji je doneo tamnoputi Amerikanac. Za one koji hoće da ostanu, dobrodošli su, ja im želim sve najbolje, a ne da slušamo priče da su teroristi. Nađete jednog od 500.000, pa pričate o terorizmu, kao da su kod nas svi u 500.000 građana dobri. Srbija mora da menja odnos prema tim ljudima. U Srbiji postoje glupi ljudi, koji su hteli da organizuju skupove protiv izbeglica, ali policija to nije dozvolila. Veoma je demokratski da sačuvate svoju zemlju od ekstremista i fašista ili kojih god. Ne želimo da takve ljude vidimo u demokratskim društvima. Izbeglice dolaze na Balkan ne da nas ubiju, okupiraju ili bilo šta drugu, već da pobegnu od rata. Moramo preuzeti odgovornost u svoje ruke, a ne da činimo samo ono što se građanima sviđa. Sviđalo se to nekome ili ne, Srbija će prihvatiti jedan broj migranata. Po ovome smo više Evropljani od nekih drugih, mi ne gradimo ograde – rekao je Vučić.

REKAO I SLAGAO

U vreme kad je Vučić tvrdio da u Srbiji ima samo oko 500 migranata, već je 480.000 njih zatražilo azil ili se izjasnilo da to želi da uradi. Neumesno je i isticanje SAD, Nemačke i Velike Britanije kao primera poželjnog odnosa prema migrantima.

Pod novim predsednikom Donaldom Trampom, Amerika je maksimalno zaoštrila politiku prema migrantima i nastavila da gradi zid prema Meksiku.

Građani Velike Britanije su, ponajviše zbog nezadovoljstva liberalnom politikom prema strancima, na referendumu glasali za izlazak iz Evropske unije, a nemački glasači su na izborima kaznili Angelu Merkel zbog problema koje je izazvala pogrešnim potezima s početka migrantske krize. Takođe, Italija je prema Africi podigla pomorsku blokadu, a Australija brodove s migrantima zaustavlja i usmerava prema Papui Novoj Gvineji.

Dok u Srbiji kako to izgleda u realnom životu već su shvatili stanovnici u opštinama gde su podignuti centri za prihvat migranata. S tim su najbolje upoznati meštani Šida. U tom sremskom gradu danas živi oko 5.000 građana Srbije i isto toliko izbeglica. Nakon velikog broja incidenata sa migrantima, meštani Šida ih izbegavaju, decu prate u školu, zaključavaju kapije, s prvim mrakom grad zamre.

Ipak, Srbi i ostali građani Srbije, nisu fašisti i ksenofobični glupani, kao što to tvrdi predsednik Vučić. Uvek su pomagali sve izbeglice, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, ali to ne znači da treba da žmure pred problemima s kojima su se već sudarili i koji će tek doći. I tu nesreću podeliće s današnjim nesrećnim gostima, sutra još nesrećnijim komšijama.

Međutim, kad se migranti trajno nasele, odnosi će postati mnogo gori. Sirijci i ostale izbeglice sada imaju bar nadu da će uspeti da se probiju do Nemačke ili neke druge članice EU. Za više od 600.000 njih to će ostati samo pusti san. Stvarnost će im biti mnogo tužnija, moraće da žive u Srbiji, koja po mnogo tome liči na njih, osiromašena je i očajna, bez perspektive. Srpsko državljanstvo, posao i finansijska podrška dobro će im doći, ali i njih čeka surova realnost života u Srbiji, pa će brzo shvatiti zašto odavde beže svi koji to mogu.

VLADA SRBIJE I NJEN PREDSEDNIK VRŠI SISTEMATSKI ZLOČIN NAD SVOJIM NARODOM

Srbi pune budžet iz koga Vlada porodicama migranata daje pomoć od 200.000 dinara za pokretanje biznisa i do 1,4 miliona za kupovinu kuća i adaptaciju seoskih domaćinstava. Istovremeno, ista napredna vlast Srbima i ostalim građanima Srbije, preko javnih izvršitelja, oduzima kuće, stanove i ostalu imovinu zbog neplaćenih računa za struju i sličnih dugovanja. Srbija je, kroz istoriju, duže provela pod okupacijom nego u slobodi, ali nikad nijedan strani osvajač nije u nju uselio 10 odsto tuđeg stanovništva. Posledice ovog političkog, društvenog, privrednog i demografskog eksperimenta biće katastrofalne, i zauvek će izmeniti izgled Srbije.

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Gospodjo Jankovic, posto sve tako lepo znate onda u kratkom postupku podelite Vi VAS STAN sa samo jednom porodicom azilanata a ne da dajete Tudje kuce i stanove KRVAVO stvorene nekim ljudima koji nemaju nista zajednicko sa Srbima ( pocetkom od vere ) ili bi ste i vi kao i vecina EU da napravite Srbiju ISLAMSKOM . Vodite ih vasoj kuci i vasoj porodici . BRUKA i SRAMOTA !!!

  2. Da se podsetimo kako su se drzave iz kojih poticu migranti odnosile prema nasim izbeglicama i nasim gradjanima . Slali novac , pomagali u oruzju i ljudstvu ,sekli srpske glave i sa njima igrali fudbal ,masovna medijska hajka protiv Srbije…..
    Neka idu u kulturoloski slicne zemlje i njima prijateljske zemlje kao sto je Albanija Federacija BiH,Hrvatska i sl. koje su ionako podrzavali .
    Sto se tice nas naravno da smo prijateljska zemlja prema svima , samo, neki mogu samo da se zadrze pola sata da sipaju gorivo, neki da prelete preko nas a oni koji bi da ostanu moraju da ispune standarde kao za Nemacku ili SAD.
    I oni koji su do osmog kolena unazad radili protiv Srbije i Srba ili ucestvovaliu bilo kakvim oruzanim sukobima zabraniti prilaz do granice a ne samo boravak u Srbiji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker