Stižu timovi za borbu protiv narkomanije u školama Braničevskog okruga

Vlada Republike Srbije je na sednici 6. jula, donela Odluku o osnivanju Komisije Vlade Republike Srbije za borbu protiv narkomanije u školama.

Komisija Vlade Republike Srbije za borbu protiv narkomanije u školama donela je operativni plan za sprovođenje programa prevencije zloupotrebe droga u školama. U skladu sa ovim planom Zavod za javno zdravlje formira tim za edukaciju učenika, nastavnika i roditelja.

Timovi će imati zadatak da prema planu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizuju termine na kojima će se učenici, roditelji i nastavnici upoznati sa efikasnim načinima za sprečavanje i prepoznavanje problema izazvanih zloupotrebom psihoaktivnih supstanci.

Tim edukatora za sprovođenje programa prevencije zloupotrebe droga u školama na teritoriji Braničevskog okruga realizovaće tribine za oktobar mesec u sledećim školama:

Opština Malo Crniće, 17. oktobar u 10 sati i to: OŠ “Moša Pijade”- M.Crniće; OŠ “Đura Jakšić” – Topnica; OŠ ”Draža Marković” – Smoljinac; OŠ “Milisav Nikolić”- Boževac, u prostorijama osnovne škole u malom Crniću;

Opština Kučevo, 18. oktobar u 11 sati i to: OŠ „ Ugrin Branković“ Kučevo, OŠ „Milutin Milanković“- Rabrovo, OŠ „Slobodan Jović“- Voluja, OŠ “Veljko Dugošević“ -Turija, Ekonomsko – trgovinska i mašinska škola – Kučevo, u prostorijama osnovne škole u Kučevu;

Opština Golubac, 23. oktobra u 10 sati i to: OŠ”Branko Radičević” – Golubac; OŠ”Veljko Dugošević”- Braničevo u prostorijama osnovne škole u Golubcu;

Opština Žagubica, 25. oktobra u 12:30 sati i to: OŠ “Moša Pijade”- Žagubica; OŠ”Jovan Šerbanović”- Laznica, Srednja tehnička škola Žagubica i istig dana u 9 sati i to: OŠ”Jovan Šerbanović”- Krepoljin, u prostorijama osnovne škole u Žagubici i Krepoljinu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker