INTEGRACIJA: Srbija dobila od EU više od 11 milion evra za pomoć migrantima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle današnjeg potpisivanja Ugovora o podršci EU u upravljanju migracijama – druga faza za unapređenje prihvatnih kapaciteta, usluga zaštite i pristupa obrazovanju da će Srbija dobiti više od 11 miliona evra za podršku kapacitetima za migrante i njihovo obrazovanje.

Ilustracija/Screenshot

Vučić je istakao u Predsedništvu Srbije da su to značajna sredstva i EU i evropskim poreskim obveznicima, što su taj novac dodelili Srbiji.

Predsednik je to rekao posle sastanka sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson i potpisivanja ugovora na koji su svoj potpis stavili ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrici i predstavnica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Srbiji Lidija Marković.

Vučić je rekao da je sa evropskom komesarkom razgovarao o čitavom spektru važnih pitanja.

Na teritoriji Srbije sprečeno je 38.226 nezakonitih prelazaka državne granice, od čega 17.205 na ulazu, 21.021 na izlazu, što je rast od 89 odsto u odnosu na 2019. godinu, rekao je Vučić.

“Dakle postali smo efikasniji i sa neuporedivo boljim rezultatima”, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Baš su lepe parice iz EU a inače ovako ko ih šiša, mi smo bogatiji od njih treći po rastu BDP a do kraja godine bićemo prvi, ali sa začelja?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker