SRBI UHAPŠENI U FRANCUSKOJ: Otac sa tri sina kupovali devojčice, pa ih terali da kradu

U proteklih šest meseci njihova kriminalna grupa osumnjičena je za 1.500 provala u gradovima u južnom delu Francuske

Francuska policija uhapsila je državljanina Srbije starosti 60 godina i njegova tri sina zbog sumnje da su kupovali devojčice od 12 do 16 godina i primoravali ih da kradu.

Foto: Facebook

Banda tinejdžera, koju većinom čine devojčice od 12 do 16 godina, izvršila je 1.500 provala u gradovima u južnom delu Francuske u proteklih šest meseci, saopštila je francuska policija.

Devojčice koje su bile prodate srpskom bosu za čak 80.000 evra, morale su dnevno da izvrše 10 pljački, upadale su u kuće u selima i na periferiji gradova širom južne Francuske. Nakon što su iz kuća ukrale sve vredne stvari, plen su nosile u kamp u koji su bile smeštene u blizini Avinjona. Srbin koji se sumnjiči je u kampu imao “dva poručnika”, a ako bi se devojčice vratile bez plena, bile bi kažnjene, pišu francuski mediji.

– Provalnice su prvo zvonile na vrata, a kada im niko ne bi otvorio, upadale su unutra i krale sve što je bilo vredno – saopštila je policija, dodavši da su zločini počinjeni prošle godine u gradovima od Perpinjana na jugozapadu zemlje do Kana.

Najveći broj pljački izvršen je u departmanu Gar, koji se nalazi u gradu Nim.

Banda devojčica najviše je krala nakit, zlato i skupocene satove, prenosi sajt “Lokal”.

Policija je u januaru, posle petomesečne istrage, uhapsila osam osoba u kampu koji se nalazi pored reke u Avinjonu.

Vođa bande Srbin i još 10 osoba, među kojima su i njegova tri sina, uhapšeno je u ponedeljak u blizini Pariza. Srbin, koji ima oko 60 godina, sumnjiči se da je upravljao bandom iz svog doma u blizini francuske prestonice.

Policija je u septembru prošle godine uhapsila dve tinejdžerke koje su provalile u kuću u mestu Vergez u blizini Nima i tada je počela da sumnja da je u pitanju organizovana banda.

Kasnije je otkriveno da su porodice prodale svoju rođenu decu kriminalnoj mreži i za to su dobijale od 40.000 do čak 80.000 evra.

Policija je zaplenila šest kilograma zlata, 430 komada nakita i drugih predmeta velike vrednosti, 25.000 evra u gotovini i 40 skupocenih satova čija se vrednost procenjuje na 150.000 evra. Fotografije ukradenih stvari objavljene su na Fejsbuk stranici kako bi vlasnici mogli da ih prepoznaju i vrate.

(The Local)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker