ZA SLANJE TAŠNE TRAŽE 50 EVRA: Gasterbajteri i njihovi rođaci ogorčeni na kombiste i vozače autobusa zbog paprenih tarifa!

Slanje paketa, torbe ili kofera autobusom ili kombijem u zemlje zapadne Evrope nikada nije bilo skuplje, a kako navode oni koji su često u prilici da šalju bližnjima ovakve pošiljke tarife prevoznika se znatno razlikuju.

Foto: Ilustracija/Screenshot

Pre nekoliko dana na Fejsbuk stranici “Srbi u Nemačkoj” povela se diskusija zbog prevoznika koji je od jednog našeg čoveka naplatio uslugu slanja pošiljke iz Nemačke u Srbiju, a nije je dostavio kako je dogovoreno.

Ova situacija otvorila je Pandorinu kutiju nezadovoljnih gastarbajtera i njihovih rođaka koji navode da za usluge slanja pošiljki autobusom ili kombijem u Srbiju ili Nemačku izdavajaju 50 i više evra.

Potom su se javili i mnogi vozači koji su naveli da nema ničega spornog u tome što po torbi uzmu nekoliko desetina evra, jer od “toga žive”, bilo je i onih koji su postavili pitanje plaćanja poreza na ovu uslugu, ali o tome niko od vozača koji su se našli prozvanim, nije želeo da diskutuje.

Pojedini prevoznici navode da je prevoz paketa iz Srbije u Nemačku i iz Nemačke u Srbiju stvar dogovora. Kako su istakli, njihove usluge su dosta povoljnije od slanja paketa putem pošte i dostavljačkih službi.

– Mislite da je lako onom vozaču koji satima prevozi putnike i prtljag… Niko nije lud da za sitan novac razvozi pakete po pola Evrope. Naravno, ne treba ni peretrivati u ceni. Kod nas je veliki kofer u koji staje 23 kilograma – svega 30 evra – kaže jedan prevoznik.

(Tpknews.com/Informer)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker