Ronilačka jedinica Žandarmerije održala obuku u Žagubici

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, ugodstio je 16. marta pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije koji na teritoriji opštine Žagubica sprovode ronilačku obuku iz speleo-ronjenja.

Foto: Promo

Navedenu obuku su organizovali uz podršku opštine Žagubica, koja je obezbedila smeštaj i ishranu za pripadnike Ronilačke jedinice.

Na svečanom prijemu predsedniku opštine Žagubica, uvaženi gosti, pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije, uručili su i plaketu za neizmeran doprinos i podršku u radu.

Nakon prijema zajedno sa predsednikom opštine uputili su se u Osnovnu školi „Moša Pijade“ kako bi učenicima odžali prezentaciju o povećanju Bezbednosti na kupalištima sa osvrtom na pravila i savete za bezbedan boravak na istim.

Na pomenutu temu govorio je Igor Grcić, zamenik komandanta ronilačke jedinice u Žandarmeriji, koji je kroz razgovor sa decom, ukazao na najčešće greške u ponašanju koje mogu da dovedu do potencijalno opasnih situacija. Učenicima je pokazana i ronilačka oprema i način na koji se koristi, a pojedini su imali prilike da je i probaju.

Cilj ovakvih prezentacija prvenstveno jeste podizanje svesti učenika o značaju poštovanja pravila na kupalištu kako bi bezbednost bila maksimalna.

Nakon predavanja, reč zahvalnosti uputio je i predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker