SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE: Od 1. januara podneto 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u

Sektor unutrašnje kontrole je od 1. januara podneo 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u.

Sektor unutrašnje kontrole (SUK)od 1. januara do danas podneo je 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u zbog sumnje da su počinili 177 krivičnih dela, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova dostavljeni “Politici”.

Među krivičnim delima koja se osumnjičenim pripadnicima MUP stavljaju na teret preovlađuje zloupotreba službenog položaja i primanje mita, prenosi list.

Sektor unutrašnje kontrole najviše otkriva krivična dela sa elementima korupcije, a najviše prijava u MUP-u podnosi se protiv saobraćajnih policajaca.

Slede oni koji se bave opštim i upravnim poslovima i granična policija dok je, sudeći prema statistici SUK-a, broj otkrivenih kriminalističkih policajaca sa “prljavim” značkama minimalan.

Prošle nedelje uhapšena su dvojica policajaca osumnjičenih za pomaganje u pokušaju ubistva Darka M. ispred beogradskog splava, a prema navodima lista, sigurnosne kamere snimile su napad ispred i to je pomoglo u identifikaciji nasilnika.

Na osnovu snimka biće utvrđeno i kakva je bila uloga pripadnika MUP-a u pokušaju ubistva, navodi Politika, koja saznaje da su oni suspendovani i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker