Preminuo pevač Marinko Rokvić

Pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini. Pevač je nedavno smešten u Klinički centar, a njegovo stanje proteklih dana je bilo kritično.

Screenshot

Marinko Rokvić je preležao koronavirus, nakon čega se oporavio, ali su mediji pre nekoliko dana preneli da je smešten u Klinički centar zbog bakterijske infekcije.

Rođen je 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mesta su bila popunjena, osim na odseku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo „Nikola Tesla“ u kom je pevao.

Prvu ploču snimio je 1974. godine. Tri godine kasnije na festivalu Ilidža stekao je popularnost sa pesmom Momak veseljak, a naredne je izveo jedan od hitova koji će mu obeležiti karijeru – Zanela me svetla velikoga grada.

Ubrzo su došli i hitovi Snegovi beli opet veju i Da volim drugu ne mogu, koja je dostigla tiraž od 600.000 primeraka.

Rokvić je tokom višedecenijske karijere otpevao veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pevača narodne muzike.

Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Polomio vetar grane, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj, samo su neki od velikih hitova koje je Rokvić otpevao.

Četrdeset godina karijere obeležio je 2015. godine koncertom u Centru „Sava“. Dobitnik je mnogih priznanja, a 2019. godine uručena mu je nagrada za životno delo Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije.

Njegovi sinovi, Nikola i Marko, takođe su popularni pevači narodne i pop muzike.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker