MILOŠEVIĆ NA DANAŠNJI DAN IZRUČEN HAGU: Znate li da je danas Vidovdan? (VIDEO)

Na današnji dan 2001. godine, Slobodan Milošević izručen je Haškom tribunalu… Istim helikopterom kojim je doleteo na Gazimestan.

“Doživela sam to kao sramotu, da sa kesom na glavi bude isporučen”, kaže funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović. “Znam da sam ga pitala zašto se ne skloni negde, bilo je prijatelja koji su mu nudili pomoć… Govorio je da neće da ode od svog naroda”.

Ona navodi i da je u vili “Mir” nestalo struje i vode, da se Milošević “brijao kiselom vodom”, kao i da je “hteo da pristojan ode u zatvor”.

Aktuelni aktivista SNS Siniša Vučinić kaže da su oko vile “Mir” bile “narodne straže”, kao i da je imao u svojoj glavi scenario da ispred skupi 100.000 ljudi i “onda niko ništa ne bi mogao”.

“Legija je bio tu, plakao je, plakao kao malo dete, tražio je da mu se sipa rakija… Tražio sam od Slobodana Miloševića da Čedomira Jovanovića držimo kao taoca. Jovanović je počeo da plače: ‘Nemojte, gospodine predsedniče, nemojte to dozvoliti…'”, kaže Vučinić.

“Do jednog momenta su ga čuvale Kobre, onda su u dogovoru Pavkovića i Zorana Đinđića oni povučeni”, navodi advokat Toma Fila. “Onda su probali da naprave neku barapsku kombinaciju da kriminalci takozvane “Surčinske grupe” upadnu, prodaju ga za nagradu i da država tako nema ništa s tim”.

On navodi da je to bila najduža noć u njegovom životu:

“Bio sam na frontu, u Bosni, a pre toga u RS i Krajini, bio sam najbliže smrti te noći”, kaže Fila.

U jednom trenutku Slobodan Milošević dao je izjavu za radio B92.

“Upravo pijem kafu sa mojim drugovima ovde i vrlo sam dobro… Očekujem da se ova priča završi dobro, a to znači u korist našeg naroda”, rekao je Milošević.

(Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker