Veliko Gradište na 39 sajmu turizma u Beogradu (FOTO)

Na 39 međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, opština Veliko Gradište sa Srebrnim jezerom se, s pravom, može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu.

Screenshot

U okviru prezentacije aktuelne turističke ponude opština je predstavila Košarkaški kamp na Srebrnom jezeru, srpskog reprezentativca Miloša Teodosića, četvorodnevni prvomajski muzički festival “Uranak” i buduće projekte vezane za unapređenje turizma.

Screenshot

Sa planovima rada i ostalim zanimljivim ponudama, u konferencjiskom prostoru beogradskog sajma turizma, pred velikim brojem ambasadora i drugih poslanika turizma, upoznao ih je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Screenshot

– Pored prelepe reke Dunav, reke Pek i Srebrnog jezera, Veliko Gradište se nalazi na vrhu turističke ponude u našoj zemlji, – rekao je Dragan Milić.

Screenshot

– Srebrno jezero se nalazi od Beograda na 120 kilometara, relativno dobrim putem se stigne za sat i petnaest minuta. Jezero je dugačko 14 kilometara i idealno je za kupanje, za bavljenjem sporta na vodi i za druge sadržaje. U zadnjih par godina urađeno je dosta objekata koji mogu da pruže razna zadovoljstva, to su novi hoteli sa restoranima, kongesnim salama, novi akva park. U ponudi su i dva turističa broda koji u sezoni saobraćaju na relaciji Srebrno jezero – Golubačka tvrđava. Kada se pomene Golubac tu se vidi velika saradnja na polju turizma kao i sa drugim opštinama u Braničevskom okrugu. Veliko Gradište može da se pohvali kampom Miloša Teodosića „Teo 4“ na kome se nalaze četri košarkaška terena od koga je jedan vrhunski ali od ove godine i ova četri terena biće presvučena tartanom. Ovih dana počinje i izgradnja hale za pripreme sportista i dece a očekuje se da dođu i deca iz desetak evropskih zemalja na raznim kampovima u okviru različitih priprema – kazao je Milić.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker