DEMANT NA TEKST: Napad SNS batinaša iz Žagubice na grupu građana iz Petrovca na Mlavi

Na adresu redakcije portala „TPKNEWS“ stigao je demant informacije koju smo objavili 02. decembra 2018. godine, pod naslovom “RAT PETROVČANA I ŽAGUBIČANA: Napad SNS batinaša iz Žagubice na grupu građana iz Petrovca na Mlavi“.

Demant objavljujemo u celosti:

“Na vašem portalu objavljen je u nedelju tekst sa naslovom „Rat petrovčana i žagubičana“ i naslovom: „napad SNS batinaša iz Žagubice na grupu građana iz Petrovca na Mlavi“ u kome je izneseno niz neproverenih i netačnih informacija, kao paušalnih ocena, insinuacija i izjava nekompetentnih lica, koji su mene i celu opštinu Žagubicu, na čijem sam čelu dugi niz godina, nepravedno oblatili ne znajući pravo stanje stvari u vezi izgradnje mini hidro elektrane u Ribarskoj klisuri, optužujući me kao glavnog rušitelja eko sistema na pomenutom Mlavskom potezu. Ujedno ste preneli informaciju da je došlo do tuče između pomenute grupe i mojih ljudi, čak da je bilo i povređenih.

Zbog takvog pisanja, a na osnovu Zakona o informisanju, dužni ste u najkraćem roku da objaviti ceo moj demant na pomenti tekst.

Većinu tvrdnji i informacija iznešenih u vašem tekstu oštro demantijem jer smatram da su tendeciozni i pisani u cilju moje diskreditacije, kao i opštine Žagubice, zarad nečijih političkih interesa i zavisti zbog evidentnog napredka celukupne opštine od kada sam ja na čelu. O uspesima ovde neću da govorim, a one vaše čitaoce koje to interesuje mogu da vide prostim ukucavanjam Opštine Žagubice na Guglu.

No, pođimo redom. Tačno je da smo ja i moji saradnicu u subotu obilazili radove na izgradnji MHE u Ribarskoj klisuri. U jednom trenutku sreli smo se sa grupom građana, njih dvadesetak, kako sa transparentima, zastavama i ikonama idu pored Mlave. Prilikom susreta sa njima jedan od njih Milivoje Perić iz Ribara počeo je da nam dobacuje, vređa i preti. Stvorila se gužva i međusobna prepucavanja. Da bi se izbegli, eventualni, incidenti, što su oni i heli da naprave, rekao sam svojim ljudima da se udalje od njih i da odemo u selo, što smo i učinili. Neko od njih pozvao je policiju lažno prijavivši da se dogodio incident i da je izbila tuča i da ima povređenih.

Odgovorno tvrdim da nikakve tuče nije bilo, a kamo li da je neko povređen, jer, da je to istina neko bi se javio u neku od zdravstvenih ustanova da mu se ukaže pomoć. Niko se nije javio što može da potvrdi i policija koja je ispitala ceo slučaj, a nas je prilikom dolaska na lice mesta srela na putu i uredno legitimisala.

Priča da smo isekli neko drvo koje smo postavili da premostimo Mlavu, kao bi prešli na drugu stranu, i da je nekoliko mojih saradnika palo u Mlavu dobro se potopivši je priča za malu decu i nema veze sa istinom. Eto kakvim se sredstvima služi tzv „Grupa za očuvanje Mlave“.

Sve u vezi izgradnje Mini hidro elektrane u Ribarskoj klisuri reći ću javno kada procenim da je to potrebno”, napisao je u demantu predsednik opštine Žagubica.

Predsednik opštine Žagubica
Safet Pavlović

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker