KORONA PO DRUGI PUT UŠLA U ISTI VRTIĆ U PETROVCU NA MLAVI: 2 vaspitačice zaražene, mališani u samoizolaciji

Grupa najmlađeg uzrasta dece vrtića Predškolske ustanove PU Galeb iz Petrovca na Mlavi, od ponedeljka se nalazi u samoizolaciji jer su dve vaspitačice zaražene korona virusom.

PU Galeb

Kako objašnjava direktorka ove ustanove, Danijela Lazić, potvrdu da su inficirane virusom COVID_19, obe vaspitačice dobile su za vikend.

“Preduzete su sve mere u skladu sa sprečavanjem širenja epidemije. Obe vaspitačice se osećaju dobro, a grupa o kojoj se staraju nalazi se u izolaciji. Reč je o grupi dece najmlađeg uzrasta, i njih ima 14. Oni će naredne dve nedelje biti kod kuće”, navodi Lazićeva naglašavajući da su mere donosili u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.

Direktorka PU Galeb kaže i da poštuju sve mere prevencije, da se i deci i roditeljima meri temperatura na ulazu u vrtić, te da se ruke redovno peru i dezinfikuju.

“Deca nisu testirana jer nemaju nikakve simptome. Ipak, roditelji su sa svime upoznati i rečeno im je da prate stanje svoje dece te da se jave pedijatru ukoliko primete bilo kakvu tegobu”, kaže Danijela.

Zbog pojave korona virusa, celo vaspitno osoblje je testirano i svi su negativni.

Inače, korona je već jednom ušla u ovu predškolsku ustanovu, kada su još dve vaspitačice bile zaražene. One su, kako ističe direktorka, već bile u samoizolaciji i vratile su se na posao. Ni tada niko od mališana nije ispoljavao nikakve simptome infekcije virusom COVID-19.

(Tpknews.com/Telegraf)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. To je ustanova u kojoj je do skora direktorka bila trenutna narodna poslanica iz Petrovca na Mlavi. Inace osoba sa sumnjivim diplomama vaspitaca. Cudno je da nije preduzimala mere kako do ovoga ne bi doslo.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker