Carevčaninu priznanje za najboljeg poljoprivrednog proizvođača! (VIDEO)

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, upriličio je u ponedeljak, u svom kabinetu, prijem za najboljeg poljoprivrednog proizvođača ove opštine, Miroslava Živkovića iz Carevca.

Živković je, na svečanosti koju je organizovao Delez krajem prošle godine, dobio prestižno priznanje za unapređenje kvaliteta 2016. godine. Ovu nagradu dobili su, u svojim kategorijama, i veliki proizvođači kao što su Imlek, Bambi, Henkel, Haineken, Dr Etker i drugi.

Ispunivši 86% GlobalGap standarda, najpoznatijeg dobrovoljnog komercijalnog standarda u Evropi, koji jednom godišnje kontroliše ovlašćena francuska kuća, ovaj poljoprivredni proizvođač obezbedio je kontrolisanu proizvodnju “od njive do trpeze“.

Svi proizvodi isporučuju se za Maksi, Pekabetu, Šop end gou, Tempo i druge velike trgovinske lance. Mirko se ovim poslom bavi 15 godina, počevši s Deltom, uspešno nastavivši saradnju i sa Delezom. U proizvodnji, na više od 6ha, učestvuje čitava porodica, a gaji se krompir, celer, crveni i zeleni kupus, čeri paradajz i tikvice.

Predsednik opštine najavio je pomoć u vidu obezbeđenja električne energije na poljima u Carevcu i Tribrodu kako bi mogli da funkcionišu sistemi za navodnjavanje, neophodni u modernoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Zahvalivši se predsedniku, Živković je izrazio zadovoljstvo zbog ovog priznanja, uz obećanje da će nastaviti da unapređuje kvalitet u poljoprivredi.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker