CRNI DAN U SRBIJI: Zbog rekordnog broja zaraženih počela sednica Kriznog štaba, moguće i vanredno stanje!

Hitna sednica Kriznog štaba počela je danas nešto posle 9 sati u Palati Srbija zbog sve većeg broja novozaraženih korona virusom.

Sednica Kriznog štaba

U Srbiji je zabeležen najveći broj inficiranih od početka epidemije, zbog čega je krizni štab za danas zakazao hitnu sednicu, na kojoj je moguće uvođenje obaveznog negativnog PCR testa za sve koji ulaze u Srbiju, a razmišlja se i o ograničavanju kretanja

Podsetimo, Srbija je juče upisala crni korona rekord – 512 zaraženih, što je najveći broj zaraženih za 24 sata od početka epidemije.

Epidemiolozi upozoravaju da broj novozaraženih može da raste.

Od početka pandemije COVIDA-19 testirano je 1.256.531 osoba, a obolelo je 37.120. Preminuo je ukupno 781 pacijent, a smrtnost je 2,10 odsto.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je sinoć da je broj novozaraženih u zemlji uznemirujući i da je današnji sastanak Kriznog štaba nephodan kako bi se utvrdile dalje mere, navodeći da je izvesno uvodenje obaveznih PCR testova za sve koji ulaze u Srbiju.

Imunolog, takođe član Kriznog štaba, Srđa Janković, juče je rekao da se prati epidemiološka situacija u zemlji i da će se u skladu sa tim dalje reagovati, ali da se mere poput ograničenja kretanja sada ne razmatraju.

Janković je rekao da je jedna od mogućnosti da se uvede obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, ali i istakao da će se više o tome znati nakon današnjeg sastanka Kriznog štaba.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker