ZAHVALJUJUĆI PREDSEDNIKU VELIKOG SRCA: Obnovljen i opremljen školski restoran u Tehničkoj školi u Žagubici

U Žagubici je povodom finalizovanja projekta „Veće šanse za obrazovanje i stručno osposobljavanje učenika ugostiteljskog smera Tehničke škole“, koji je realizovan u okviru programa Poljske razvojne pomoći za 2022. godinu, 8. decembra održana završna konferencija.

Foto: Promo

Tim povodom, pre same završne konferencije, su uz predsednika Opštine Safeta Pavlovića, direktora žagubičke Tehničke škole Dušana Milosavljevića i njihovih saradnika, obišli srednju školu gde je održan i zajednički sastanak zajedno sa ambasadorom Poljske u Srbiji Rafal Perl i partnera na projektu iz bratskog grada Pjotrkov Tribunalski.

Projekat je pozitivno ocenjen, uz naglašavanje značajnog doprinosa u sferi obrazovanja.

Inače, vrednost projekta iznosi 44.640 evra. Poljska je za njega izdvojila 24.550 evra, a Opština Žagubica 20.090 evra. Od ovih sredstava restauriran je i opremljen školski restoran neophodan za obuku 90 učenika ove škole na obrazovnim profilima ugostiteljske struke, kako je na konferenciji rekao direktor Tehničke škole Dušan Milosavljević.

Na završnoj konferenciji goste je pozdravio i predsednik Opštine Žagubica Safet Pavlović koji se zahvalio poljskim prijateljima.

– Opredeljenje za podizanje kvaliteta usluga obrazovnih institucija u našoj sredini, Opština Žagubica je dokazala i dokazuje kako kroz podršku ovom projektu, tako i kroz podršku drugim projektima i u drugim školama da joj je prioritet podizanje kvaliteta života stanovništva – , rekao je predsednik Opštine Žagubica Safet Pavlović.

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker