PRITVOR ZBOG PROIZVODNJE DROGE: Policija pronašla skoro 24 tone amfetamina u Vlaškom Dolu kod Žabara

Protiv Ivana Stevića (24) iz Vlaškog Dola kod Žabara, Osnovni sud u Požarevcu odredio je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: Ilustracija/Profimedia

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi pobegao i da ne bi ponovio krivično delo.

Policija je na njegovom porodičnom imanju u Vlaškom Dolu pronašla 118 buradi od po 200 kilograma, u kojima se nalazio benzil-hlorid, proizveden u firmi „David sped lehal – pharm“ iz Beograda. Toksikološkim analizama, utvrđeno je da u buradima ima i amfetamina.

Inače, benzil-hlorid koristi se za proizvodnju sintetičkih droga, najviše ekstazija. Iz izvora bliskog policiji, saznajemo da je osumnjičeni saslušan u prisustvu dvojice branioca i da se tom prilikom pravdao da ne zna otkud burad na njegovom imanju, jer on tamo i ne živi, već kod strica.

U nastavku istrage treba da se utvrdi da li u ovom slučaju ima još umešanih lica i na koji način je osumnjičeni mogao da dođe u posed tolike količine benzil-hlorida.

Za delo za koje se on tereti, zakonom je zaprećena kazna od 2 do 8 godina zatvora.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. Ništa me ovo ne iznenađuje s obzirom sa kojim se tipovima druži predsednik opštine Žabari i kome sve dodeljuje plakete za dan opštine Žabari? Možda i grešim?

  2. Verujem da dečko nije kriv. Sa kim se iz Vlaškog Dola druži Lukić. Ko mu dolazi iz BG u goste. Mnogo pitanja a malo odgovara

  3. Posle Jovanjice braća se prešaltovala pa postali umesto poljoprivrednika farmaceuti. Sada će i ovaj po pravilu da dobije nanogicu i vilu. A prost seljak i radnik robiju. Bravo narode glasaj Vučića.

  4. Pola od ovoga nije istina… Verujte, informacija prva ruka. Tuzicu vas za klevete,za objavljivanje necega sto nije ni dokazano. Sram vas bilo!!!!!! Bagro

  5. Uhapšeni samo treba da zatraži da bude zasticeni svedok i progovori o svemu. Verovatno je ispao mnogo naivan. Meni mirise da iza svega stoji neko mnogo veći i jači od Stević. Treba da se stane na put trovanju dece.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker