VELIKO GRADIŠTE: Otvorena zdravstvena stanica s apotekom u Srednjevu (FOTO/VIDEO)

Novoizgrađenu zdravstvenu stanicu sa apotekom u Srednjevu u sredu 29. marta, svečano su otvorili državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ferenc Vicko, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, gradonačelnik grada Požarevca, Bane Spasović, i direktorka Doma zdravlja Veliko Gradište, Ljiljana Stevanović.

Ova moderna zdravstvena stanica, površine 175 kvadratnih metara, pokrivaće potrebe gotovo polovine stanovništva opštine i obezbediti im sigurnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Pored meštana Srednjeva koristiće je i žitelji devet okolnih sela – Makca, Doljašnice, Gareva, Češljeve Bare, Pečanice, Ljubinja, Desina, Kamijeva i Carevca.

Izgradnju stanice, koja je tekla u dve faze, tokom 2015. i 2016. godine, predstavila je direktorka Doma zdravlja, navodeći da vrednost ovog projekta iznosi preko 12 miliona dinara, od čega je opština Veliko Gradište učestvovala sa pet miliona, Ministarstvo zdravlja sa dva, Dom zdravlja Veliko Gradište sa jednim i po milionom dok je Zdravstvena ustanova Požarevac izdvojila tri i po miliona dinara. Opština je obezbedila i zemljište za izgradnju.

Gradonačelnik grada Požarevca, osnivača Zdravstvene ustanove apoteke Požarevac, pohvalio je rad ove ustanove kao jedne od tri najuspešnijih u Srbiji, a koja se u poslovanju rukovodi, pre svega, društvenom odgovornošću te čestitao građanima na izuzetno značajnom objektu.

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović

“Prilikom posete ministra zdravlja pre osam meseci, obećali smo da ćemo objekat završiti do kraja godine“, podsetio je predsednik opštine Veliko Gradište i dodao da da je ovo primer dobre prakse i saradnje dve lokalne samouprave, Ministarstva zdravlja, Apoteke i Doma zdravlja koja će se i u narednom periodu nastaviti. On je, takođe, podsetio na nastavak izgradnje zgrade centralne osnovne škole u Srednjevu za koju je, uz podršku Vlade Srbije, obezbeđeno 15 mioiona dinara, a koja će započeti već kroz mesec dana.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ferenc Vicko

U ime Ministarstva zdravlja i ministra, Zlatibora Lončara, državni sekretar je izrazio zadovoljstvo novoizgrađenim objektom i zajedničkim zalaganjem na lokalu te najavio da će Ministarstvo ostati aktivan saradnik i pomagati daljem napretku opštine.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker