U PETAK NA PREGOVORE SA VUČIĆEM? Poljoprivrednici Braničevskog okruga 3 sata držali pod blokadom ulaz u Požarevac

Poljoprivrednici Braničevskog okruga, koji su jutros u 9 sati otpočeli blokadu saobraćaja na magistralnom putu između Požarevca i autoputa, završili su protest oko podne jer je ispunjen jedan od zaheva, a to je da razgovaraju sa predstavnicima države o otkupu i izvozu pšenice i promeni politike subvencionisanja primarne proizvodnje.

Blokada magistrale

Predsednik Udruženja poljoprivrednika “Stig” Nedeljko Savić izjavio je za Betu da su bile planirane blokade saobraćaja kojima bi se skoro prekinula komunikacija sa istočnom Srbijom sve dok predstavnici države ne pristanu na pregovore, ali da im je danas obećano da će u petak razgovarati sa šefom kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a možda i sa njim lično.

“Tražimo da država za robne rezerve otkupi deo viškova pšenice, da se dozvoli slobodan izvoz tog poljoprivrednog proizvoda i promeni politika subvencionisanja primarne poljoprivrede proizvodnje”, rekao je Savić.

Dodao je da je uputio više zahteva za razgovor sa predstavnicima države i da su razgovarali sa poslovodstvom Republičke direkcije za robne rezerve i Ministarstvom poljoprivrede, ali da mu je tamo rečeno da je nadležan predsednik države Aleksandar Vučić, pa su tražili razgovor sa njim.

“Prihvatili smo ponudu za razgovor i videćemo kako će se to završiti, ali ćemo pripremiti i novi protest kombajnima za sledeću nedelju, ako nam ne uvaže zahteve”, rekao je Savić.

Danas su na blokadi puta učestvovali poljoprivrednici sa oko 170 traktora, skup je bio prijavljen policiji koja je saobraćaj preusmeravala zaobilaznim sporednim putevima.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Tako je to kad vlada postoji samo na platnom spisku. Ministra nema nigde a jedan čovek konačno odlučuje o svemu. Tako treba.

  2. Ovo je predstava za naivne,nadležno ministarstvo ne može da reši problen poljoprivrednika alu zato Vučić može,diktatura na delu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker