UHAPŠENA SRPSKA VRAČARA U AUSTRIJI: Na staru foru ojadila Austrijance, Nemce i Švajcarce (FOTO)

Policija u Austriji uhapsila je državljanku Srbije Slađanu J. (50) zbog sumnje da je u toj zemlji, ali i u Nemačkoj i Švajcarskoj, oštetila nekoliko građana i uzela im velike količine novca i nakita pretvarajući se da je vračara koja skida “crnu magiju”.

Slađana J./Foto: Državna Uprava kriminalističke policije Donje Austrije/Privatna arhiva

Potraga za lažnom vračarom počela je u Nemačkoj, gde je policija još krajem maja dobila više prijava građana da ih je sredovečna žena nasamarila i uzela im hiljade evra i veće količine zlata i srebra, obećavajući im da će ih “osloboditi zle sudbine” i pomoći im u ozdravljenju, pišu austrijski mediji.

Naivni građani su osumnjičenoj, koja je izgleda sa sobom svuda nosila krstić, ikone, tamjan i ružino ulje, davala novac i nakit, verujući da će im to pomoći da ozdrave ili da se oslobode loše karme.

Uhapšenoj Srpkinji se na teret stavlja da je u zabludu dovela i opljačkala najmanje dve osobe. Jedna od žrtava joj je za usluge skidanja crne magije dala više od 30.000 evra i veću količinu zlatnog nakita. Druga žrtva ostala je kratka za nekoliko hiljada evra.

Prilikom pretresa kod Srpkinje su pronađene dragocenosti poput zlatnih i srebrnih novčića, nakita, ali i veća količina novca, najviše švajcarskih franaka, zbog čega se sumnja da je osumnjičena i u Švajcarskoj “skidala čini”.

Kada su joj zavirili u torbu odmah su pronašli predmete koje je koristila da bi, kako se veruje, “skidala magiju”. U torbi su pronađeni krstić, ikone, crni konac, ali i tamjan i ružino ulje. Dok je u malom neseseru držala nepoznate travke.

S obzirom na to da se sumnja da mnoge žrtve nisu prijavile prevaru policiji zbog sramote, građani su pozvani da se jave ukoliko prepoznaju ženu sa fotografije.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker