TUŽNOM PRIČOM VARALA NAIVNE: Bečka policija intenzivno traga za nepoznatom ženom sa Balkana

Bečka policija intenzivno traga za nepoznatom ženom sa Balkana, koja je prevarila više osoba i uzela im novac.

Ovu ženu traži bečka policija zbog prevare/Foto: LPD Wien

Ova strankinja je kako pišu austrijski mediji prilazila ljudima i pričala im svoju “tužnu priču” i tako im uzimala novac.

Ona je 19. marta u jednoj od bečkih ulici prišla ženi i rekla kako duguje novac zelenašima koji joj prete. Žena se “upecala” na njenu priču, i otišla do najbližeg bankomata, podigla novac i dala joj više hiljada evra.

Veruje se da ovo nije jedini slučaj i da je ova žena na sličan način prevarila još ljudi.

Inače u oktobru prošle godine austrijska policija uhapsila je jednu pravarantkinju koja je tada otkrila da postoji organizovana grupa koja primorava žene iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije i Albanije da rade za njih.

– Članovi bande znaju sve o žrtvama, a osobe koje čine zločin su veoma pametne i dobro opremljene. Teraju žene da rade pod prinudom. One se uglavnom bave krađom, prostitucijom, prosjačenjem i dilovanjem droge. Kada jedna osoba sa kojom radi bude uhapšena, oni odmah pronalaze novu žrtvu, bez obzira da li je u matičnoj zemlji ili inostranstvu – ispričala je tada ona i objasnila.

Bečka policija je apelovala da ako postoje svedoci koji su videli osumnjičenu ili imaju bilo kakvu inforamciju o njenom idnetitetu da se odmah jave najbližnoj policijskoj stanici.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Na bankomatu u Austriji, ne može se podići nekoliko hiljada, već najviše 400 evra dnevno. Za nekoliko hiljada evra, mora se ići u banku gde imate račun i na kasi podići novac.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker