OVO SE RETKO VIĐA! Domaćin iz Topolovnika je bio u šoku kad je u leglu pronašao ovakvo pile! (VIDEO)

Jedan meštanin sela Topolovnik kod Velikog Gradišta ostao je u šoku kad je prebrajajući tek izlegle piliće, pronašao i jedno neobično!

Čudo od pileta

Nije reč o zalutalom mladenčetu druge “sorte”, ali domaćini i njihove komšije ne mogu da objasne otkud tu pile sa četiri noge!

– Svake godine “nasadimo” nekoliko koka da dobijemo piliće. Selo je ovo i, hvala bogu, imaju gde da kljucaju, da se šetaju, ali niko ne pamti da se ovako nešto desilo u ovom kraju – priča domaćin koji nije želeo da mu otkrijemo ime.

– Nadgledali smo kvočku svakodnevno i jutros čujem, pijuču! Nekoliko gološijana vire iz ljuske! ‘Ajde, reko’ da ih premestim, kad vidim, jedno ima četiri noge! Čitavo se uplaših! – priča nam domaćin.

Pijukalo je, kaže, čini mu se, jače od ostalih, pa ga je uzeo u ruke i poneo da ga pokaže ukućanima. Tako je nastao i ovaj video koji nam je poslao.

– Sve nogice su podjednako razvijene. Normalno izgleda, kao i ostali, sem što ima još jedan par nogu. To je neka genetska greška, sigurno. Mada baba već kaže: nije to dobar znak! Stari ljudi u svemu vide neke mađije – priča naš sagovornik i dodaje kako ga je nasmejao prvi komšija kad je video pile s četiri noge, odmah je rekao: “Od jednog imaš četiri bataka! Gge ćeš bolje!”

Veterinari s kojima smo razgovarali o “ovom slučaju” kažu da je reč o anomaliji koja se javlja kod živine, bilo da je odgajana u veštačkim ili u prirodnim uslovima.

– Da li je to jedno u hiljadu, ili jedno u milion, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo jer ova pojava nije dovoljno istražena. Sigurno je da takve jedinke ne mogu dugo da žive. Njihov životni vek zavisi od stanja drugih organa, ali kada je na početku nešto loše i neobično, prognoze nisu dobre – kažu naši sagovornici.

(Tpknews.com/Informer)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker