U GOLUPCU FORMIRANA STARA VLAST: Crnogorac ponovo predsednik opštine, a Srbijanac predsednik Skupštine

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke sa izborne liste, SNS-SPS ,, „Aleksandar Vučić – za našu decu“ dr Nebojša Mijović, koja je na lokalnim izborima 21. juna osvojila apsolutnu većinu, na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine u Golupcu, formila je lokalnu vlast.

Novi-stari predsednici Zoran Ćirković i Nebojša Mijović

Sednicom je predsedavao najstariji odbornik Dragan Drikić iz Brnjice, a posle verifikacije svih 19 mandata za odbornike održano je tajno glasanje za predsednika Skupštine opštine, njegovog zamenika i sekretara lokalnog parlamenta.

Svih 19 odbornika jednoglasno je dalo podršku Dosadašnjem predsedniku Skupštine opštine, Zoranu Ćirkoviću, da nastavi predsedavanje lokalnim parlamentom u narednom periodu dok je za njegovog zamenika izabran Dragan Drikić iz Brnjice. Takođe, i sekretar Skupštine, Nebojša Graovac, postavljen je još jednom na ovu funkciju.

– Za našu listu “SNS-SPS-Aleksandar Vučić-za našu decu-dr Nebojša Mijović” osvojila je 73 odsto glasova, odnoso 3.600 glasa, a od 19 nama je pripalo 15 odborničkih mandata. Današnja sednica protekla je u demokratskoj atmosferi i za nas su glasali i odbornici opozicije sa liste Grupe građana “Nova snaga-Svi u kolo”, što im se zahvaljujem na konstruktivnoj saradnji i nadam se da ćemo zajednički raditi za dobrobit naših građana. Pred nama su novi izazovi i zadaci koje ćemo nadam se realizovati – , kazao je stari-novi predsednik Skupštine opštine, Zoran Ćirković.

Odmah posle konstitutivne sednice održana je i prva sednica novog saziva na kojoj su izabrani predsednik opštine, njegov zamenik i pet članova Opštinskog veća. Tajnim glasanjem sa 18 glasa, za predsednika opštine Golubac izabran je ponovo dr Nebojša Mijović, a za njegovog zamenika Marko Stojaković.

Formirana stara vlast

– Ponovo ukazano poverenje daje nam snage da se još više angažujemo na realizaciji započetih kao i novih razvojnih projekata u interesu boljeg života naših građana – , rekao je posle izbora stari-novi predsednik opštine, dr Nebojša Mijović i pozvao svoje saradnike i opoziciju da zajedno rade na razvoju opštine Golubac, kako bi građani imali posao i bolji život.

U novi saziv Opštinskog veća koje broji pet članova, izabrani su Ljubiša Milić, diplomirani pravnik iz Maleševa, Suzana Čalić, inžinjer poljoprivrede, Bido Alomerović, diplomirani ekonomista, Dragomir Ranković, penzioner iz Miljevića i Sanja Milić diplomirani ekonomista.

Izabrani su i članovi Saveta za privredni razvoj, Administrativne komisije, Saveta za društvene delatnosti. Komisije za izbor i imenovanje, Administrativne komisije kao i Mandatsko-imunitetske komisije.

(Tpknews.com/eGolubac)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker