UPOZORENJE RHMZ: Na snazi narandžasti meteo alarm za Braničevski okrug, stiže jako nevreme!

Republički hidrometeorološki zavod je za prvi dan leta upozorio na vremenske nepogode u delovima Srbije.

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 21, najviša dnevna od 30 do 35 stepeni. Tokom dana će biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, od sredine dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas u zapadnim delovima Braničevskog okruga, lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, obilnim padavinama za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina gde je na snazi narandžasto upozorenje, a u utorak na čitavom području okruga na snazi će biti narandžasto upozorenje.

Narandžasti alarm upaljen je za područja Požarevca, Kostolca, Velikog Gradišta, Žabara, Malog Crnića i Petrovca na Mlavi.

Narandžasto upozorenje označava potencijalno opasno vreme koje može izazvati materijalnu štetu i ugroziti ljude i životinje. Međutim potencijalna opasnost može doći i od visokih temperatura. Ova okolnost biće izraženija od utorka kada će čitava Srbija biti u narandžastom.

Jedina opasnost tada će dolaziti od visokih temperatura koje će biti znatno iznad proseka i kretaće se od 36 do 39 stepeni. Biće i sparno, a takve prilike potrajaće do petka. Manji pad temperature očekuje se od petka, 25. juna.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će tokom celog tog perioda biti sunčano i veoma toplo, sa jutarnjom i dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine – u većini mesta od 35 do 39 stepeni. U utorak posle podne moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u brdsko-planinskim predelima. U petak i subotu manje osveženje koje će usloviti manji pad temperature i uz promenljivu oblačnost, ponegde kišu ili kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

LETO POČELO JUTROS U 05:32 SATA

Leto je zvanično počelo jutros u 5 sati i 32 minuta, a na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća. Sunce u Beogradu izašlo je u 04:52, a zaći će u 20;27, pa će obdanica trajati 15 sati i 35 minuta, a noć svega osam sati i 25 minuta, saopštilo je Astronomsko društvo “Ruđer Bošković” iz Beograda. Za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela je zima.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker