U Velikom Gradištu, održan sastanak povodom projekta „Lokalni razvoj istočne Srbije kroz povećanje prihoda od turizma” (VIDEO)

U Velikom Gradištu, održan je juče sastanak povodom projekta „Lokalni razvoj istočne Srbije kroz povećanje prihoda od turizma” koji je, u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pokrenula Agencija za upravljanje lukama Republike Srbije.

Projekat će se realizovati u 2017. godini sa ciljem da se Dunavom povežu Beograd i šest gradova Istočne Srbije na Dunavu čije se postojanje proteže na doba Rimljana kako bi se kreirala jedinstvena turistička ponuda kojom će se ovo područje predstaviti domaćim i stranim turistima.

Sastanku su prisustvovali direktor Agencije za upravljanje lukama, Vuk Perović, direktor Agencije za konsalting i menadžment u turizmu, Branko Krasojević, predsednik opštine, Dragan Milić, zamenik predsednika, načelnica Opšptinske uprave, glavni urbanista, predstavnici Odeljenja za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu kao i rukovodioci Turističke organizacije, Sportskog centra, Narodne biblioteke i Kulturnog centra opštine.

Pored ključnih uslova za učešće u projektu, na sastanku su predstavljeni turistički kapaciteti opštine Veliko Gradište sa osvrtom na prednosti i nedostatke sadašnje ponude.

Za koordinatora, ispred opštine Veliko Gradište, određena je Jasmina Petrović, rukovodilac Odeljenja za privredni i ekonomski razvoj, a kao zamenik, Dajana Stojanović, direktor Turističke organizacije. Zadatak članova radne grupe je da prikupe odgovarajuću dokumentaciju te daju mišljenja i sugestije kako bi se sačinio što kvalitetniji dokument koji bi sadržao smernice i preporuke za efikasniju promociju nautičkog i drugih pratećih oblika turizma.

Ocena ovog sastanka je da opština Veliko Gradište obiluje prirodnim lepotama i sportskim, kulturnim i turističkim sadržajima te da ispunjava uslove za pristajanje turističkih brodova, koji je neophodan za kreiranje ponude i realizaciju ovog projekta.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker