OSUĐENI ZBOG TEŠKOG UBISTVA: Stric i sinovac drvenom motkom, iz osvete, ubili čoveka

Krivično veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, izreklo je prvostepenu presudu trojici meštana Mišljenovca, zbog optužbe da su 11. oktobra 2018. godine drvenom motkom, iz osvete, ubili Sašu Stokića (49) iz istog sela.

Foto: M. Veljković

Dejan Stanojević (49) dobio je 30 godina, Danijel Stanojević (35) 20 godina, a Dejan Stojković (22) 7 godina zatvora. Oni su optuženi za teško ubistvo iz osvete, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Više tužilaštvo neće se žaliti na presudu jer je tražilo kazne u visini izrečenih, dok će se odbrana, najverovatnije, žaliti Apelacionom sudu u Kragujevcu posle dobijanja pisanog otpravka presude. Ovo ubistvo desilo se u pomoćnom objektu u dvorištu kuće u kojoj je Saša živeo. Dvojica Stanojevića, inače stric i sinovac, motkom su ga tukli i ubili, dok im je Stojković mobilnim telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje. Stokić je pre toga pretukao Danijelovog oca, pa su on i stric hteli da se osvete.

Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od Stokića, koji ga je optuživao da mu je ukrao motor. Meštani su rekli da je pokojni Saša bio dobar zidar, ali da je imao tešku narav, tukao ljude po selu, ali i ukućane. On je bio iz Šapina, a u Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge Dubravke Ranković (46). Ona se zbog njegovog nasilništva preudala u Kučevu, ali je posle ovog ubistva došla da organizuje sahranu, zajedno sa sinom.

Krstača sa imenom ubijenog Saše/Foto: M. Veljković

Saša je radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao epilepsiju i odao se alkoholu, pa je živeo u teškoj bedi i prljavštini. Njegovo telo nađeno je u krevetu, usred krvi, sa crvima koji su mileli po njemu. U prvi mah mislilo se da je preminuo prirodnom smrću, odnosno, da je zbog epilepsije pao i teško se povredio. Međutim, obdukcija je pokazala da je zadobio više povreda po glavi nanetih tvrdim predmetom. U blizini kuće policija je kasnije otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno.

ZATVOR

Pokojni Saša bio je i u zatvoru zbog nasilničkog ponašanja. Optuženi stric i njegov sinovac, takođe, policiji su poznati po nasilničkom ponašanju. Stokićev sukob sa njima trajao je duži period, tako da je Danijelov otac zbog nasilničkog ponašanja i tuče sa pokojnim Stokićem osuđen na zatvorsku kaznu.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker