ŠEŠELJ POSETIO I ZVEZDANA JOVANOVIĆA U ZABELSKOM ZATVORU: ”Revizijom postupka dokazaću da je Zvezdan nevin, baš kao I Legija”!!!

Prvi čovek Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj dan nakon što je posetio Milorada Ulemeka Legiju posetio je i Zvezdana Jovanovića u zatvoru u Zabeli, koji je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića.

Šešelj je rakao da je i od Zvezdana dobio punomoćje kojim ga ovlašćuje da ga, kao I Legiju, zajedno sa njegovim advokatom, zastupa pred sudovima u okviru revizije postupka, I da za to poseduje neoborive argumente.

Šešelj je u Zabelu stigao u pet do jedanaest I nakon uobičajne procedure ušao je u objekat zatvora. Iz zatvora izašao je u 12 I 15 kada se obratio prisutnim novinarima. – Moja poseta srpskom junaku Zvezdanu Jovanoviću trajala je sat vremena, a preostalo vreme mog boravka u zatvoru bilo je iskorišćino za moj detaljni pretres, koji se odvijao do “gole kože” – prvo se požalio na rigorozne mere obezbeđenja u zatvoru, naglasivši da je sa osuđenim Jovanovićem komunicirao isključivo razdvojen debelim staklom.

Šešelj je izjavio da je danas dobio Jovanovićevo punomoćje za obnavljanje postupka u kome je ovaj osuđen na 40 godina zatvora. Ujedno je ponovio  da su sudski postupci protiv Jovanovića i Ulemeka montirani.

„Ja sam već u javnosti iznosio mnoge argumente zbog čega su te presude neodržive i dokazao da su ti procesi bili montirani, uz lažirane dokaze i lažne svedoke“, naveo je on.

Šešelj je kao i prethodnog dana kada je posetio Milorada Ulemeka, novinarima pokazao papir sa potpisanim punomoćjem od Zvezdana Jovanovića. Na pitanje novinara zbog čega punomoćje nije overeno kod notara, Šešelj je rekao da za to nema potrebe.

„Ja čak nisam ni advokat, već neka vrsta pravnog savetnika. Mogao bih i kao advokat jer imam doktorat nauka, ali ja nemam pravo da naplaćujem svoje usluge i sve ovo radim besplatno, iz najboljih namera, želeći na taj način da zaštitim interese otadžbine i srpstva“.

Šešelj je poručio da će zahteve za obnovu procesa protiv Ulemeka i Jovanovića podneti najverovatnije krajem juna.

„Znate, ja nisam njihov advokat već motorna snaga animacije javnosti da se taj proces ubrza“, rekao je Šešelj.

Šešelj ispred zatvora

Lider SRS je danas dvojicu osuđenika nazvao herojima i borcima prve klase koji su se dokazali u mnogim borbama i da je reč o ljudima koji nisu umešani ni u kakav kriminal koji bi Srbiji mogli da zatrebaju.

On je rekao i da je protivzakonito to što su Ulemek i Jovanović u potpunoj izolaciji u „bunkeru“, kako je nazvao Posebno odeljenje KPZ-a u Zabeli I naglasio da posetiocima sa osuđenicima je zabranjen bilo kakav direktan kontakt, čak I najbližim članovima porodice, što im teško pada..

Šešelj je prisutnim novinarima objasnio kako mu je dozvoljena poseta rekavši da je ta saradnja pokrenuta na inicijativu Jovanovića i Ulemeka, ali da se za pravo da dodje u zatvorsku posetu “bori već mesecima”, ne zbog zabrana, već zbog odugovlačenja nadležnih institucija.

Rekao je i da očekuje obnavljanje postupka vodjenih protiv bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije I da za to poseduje neoborive dokaze.

“Mislim da su argumenti toliko jaki da se ponavljanje postupka ne može izbeći”, kazao je Šešelj, a na pitanje novinara koji su to argumenti I da li može da ih nabroji, Šešelj je rekao da će to uraditi vrlo brzo, onog trenutka kada krene sa revizijom. Inače, Šešelj je dan ranije prilikom posete Legiji rekao da će sve pravne argumente za reviziju postupka izneti na konferenciji za štampu koja je održana u prostorijama požarevačkih radikala, nakon posete Jovanoviću. Ni na konferenciji nije izneo najavljene argumente za reviziju postupka.

ZAMRZNUTA SREDSTVA 

Novinari su zatražili da prokomentariše vest koji su neki mediji preneli da su mu amerikanci zamrzli sredstva u iznosu od 187 000 dolara. – Ja sam u američkim bankama taj novac uložio davne 1989. godine, koji sam zaradio od svojih govora I knjiga. Tamo sam ih uložio, a ne u našim bankama, jer je u to vreme u Srbiji još vladao komunistički režim, I plašio sam se da će da mi ga zaplene – objasnio je Šešelj.

M. Veljković 

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker