STIŠKA POSNA TRPEZA: Topolovčanke treće, Žagubičanke prve

Tradicionalna manifestacija Stiška posna trpeza ove godine okupila je veliki broj udruženja koja su predstavili specijalitete spremljene na tradicionalni, vlaški i srpski način.

Foto: Promo

Cilj svakog događaja u okviru Kola srpskih sestara jeste humanost na prvom mestu, te će se i oko ostalih zimskih praznika organizovati prikupljanje sredstava za najsiromašnije porodice sa troje i više dece.

Nakon razgledanja i ocenjivanja izloženih posnih specijaliteta, žiri u sastavu: Danica Đokić, etnolog, Dragana Roksandić, profesorka u Ekonomsko – trgovinskoj školi i Jovanka Ivanović, članica Kola srpskih sestara iz Požarevca, doneo je odluku da treće mesto u kategoriji najlepše aranžirane posne trpeze pripadne Udruženju žena iz Topolovnika, drugo mesto Udruženju žena iz Klenovnika, dok je pobednik u ovoj kategoriji Udruženje žena iz Žagubice.

Nagradu za najorginalnije tradicionalno posno jelo ponelo je Udruženje žena iz Kobilja. Za najukusnije tradicionalo posno predjelo priznanje je pripalo Udruženju žena Mesne zajednice Donji Grad iz Smedereva, dok je najukusniju riblju čorbu pripremilo Kolo srpskih sestara iz Miloševca. U kategoriji kuvanja najboljeg posnog prebranca prvo mesto pripalo je Udruženju žena iz Laznice, dok je drugo mesto osvojilo Udruženje žena iz Velikog Sela.

Foto: Promo

Po oceni žirija najbolju posnu sarmu skuvale su članice Udruženja žena iz Osipaonice, dok je drugo mesto pripalo Udruženju žena iz Lugavčine. Najukusnije punjene suve paprike napravile su članice Kola srpskih sestara iz Kragujevca. Priznanje za najbolju slanu posnu pitu pripalo je Udruženju žena iz Rašanca, dok je drugo mesto osvojilo Udruženje žena iz Starčeva. Pehar za najbolju slatku pitu dobilo je Udruženje žena „Sestra Jelica“ iz Malog Crnića, dok je najorginalniji posni riblji specijalitet pripremila Ekonomsko – trgovinska škola. Najbolji stiški posni sto u kategoriji profesionalaca pripremio je Crveni krst Požarevac, jedan od najznačajnijih saradnika Kola srpskih sestara.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker