Zašto je Vlada prestala da objavljuje podatke o broju potvrđenih slučajeva po opštinama

Kancelarija za ITE kreirala je 25. marta posebnu internet stranicu i pozvala građane da koriste te podatke, pa čak i da se jave sa svojim rešenjima.

Screenshot

Kako je navedeno na stranici covid19.data.gov.rs, svi podaci mogu da se izvezu u više formata za dalju obradu i vizuelizaciju.

“Zajedno sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu otvorili smo podatke o broju pozitivnih osoba na COVID-19 po opštinama, kao i o broju građana koji su u samoizolaciji. Podaci će biti stalno ažurirani i dostupni na http://covid19.data.gov.rs“, napisala je 25. marta predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Međutim, lepo zamišljena priča trajala je svega četiri dana, jer je 29. marta prekinuta praksa dnevnog ažuriranja podataka i to bez ikakvog obrazloženja. Od toga dana u bazu nije unet nijedan novi podatak, pa su građani Srbije ostali uskraćeni za informacije o broju potvrđenih slučajeva koronavirusa po gradovima i opštinama, kao i o broju osoba koje su u samoizlaciji.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker