KAO DA IH JE NEKO PROKLEO! Nemačka je ponovo blokirana, ali ovog puta ne od poljoprivrednika

Nemačka je prekrivena velikim snegom i ledom, a meteorološka služba ove zemlje (DWD) upozorava na “potpunu oluju” u sredu, dok se snežne padavine nastavljaju.

Foto: AFP/Profimedia

Od utorka uveče očekuje se jak sneg u centralnoj i severnoj Nemačkoj. Na jugu će padati “jaka kiša koja se smrzava”.

DWD je navela da će povećanje snežnog vremena imati “rasprostranjen uticaj na putni i železnički prevoz”, te upozorila na nesreće. Policija je u utorak tokom dana već izvestila o nekoliko manjih nesreća.

U velikim područjima centralnog Hesena očekuje se da će pasti 15 do 30 centimetara snega u roku od 12 do 24 sata, a moguće je i više.

Severno od reke Majne također će padati mestično jak sneg. Ledena kiša mogla bi padati do večeri u sredu, posebno duž i južno od reka Majne i Mosele, te će doći do pojave takozvanog crnog leda.

U utorak uveče će na jugu zemlje s Majne padavine preći u sneg. Od Rineland-Pfalc i južnog Hesena do Tiringije i Saske pašće do 15 centimetara svežeg snega.

Sneg će nastaviti da pada širom jugoistoka tokom dana, u početku u obliku kiše na niskim nadmorskim visinama, a zatim će se celi krajolik zabeleti.

Temperature će se kretati od 0 do 4 Celzijusa, a do sredine dana na jugozapadu i do 9 stepeni.ù

Očekuje se otkazivanje letova u Frankfurtu kao i Štutgartu, a u Bavarskoj će biti otkazana nastava.

Oluja bi se mogla proširiti i na ostatak Evrope, a na Balkanu se može očekivati krajem sedmice. Izgledno je naglo zahlađenje uz kišu i sneg.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker