NAROD SE “OSVESTIO”: Građani Kučeva su tihim bojkotom događaja poslali jasnu poruku izvršnoj vlasti

Tokom prošle godine, nekoliko manifestacija u organizaciji opštinskih vlastodržaca iz Kučeva je doživelo pravi fijasko na kojima su prisusvovali samo oni koji su morali i po neki zalutali posetilac. Setimo se prošlogodišnje rekordno male posećenosti manifestacija kao što su “Homoljski motivi”, “Kučevo Organik Fest”, festival “Truba Miroslava Mileta Matušića” i drugih.

Foto: I.M.S.

Građani su bojkotom događaja poslali jasnu poruku izvršnoj vlasti šta misle o njihovoj politici koja svojim delovanjem ruši građanski koncept opštine Kučevo. U svetu je nezabeležena praksa da opštinska vlast organizuje javne manifestacije a da na njima ne prisustvuju oni zbog kojih je organizovana.

Ove godine opština Kučevo, Centar za kulturu i savet MZ Kučevo nisu organizovali tradicionalni doček pravoslavne Nove godine na trgu Veljka Dugoševića uz pljeskavice koje su mnogima bile jedine u toku godine, kuvano vino i rakiju, a izostao je i neizbežni vatromet. Jedan od glavnih razloga odustanka od proslave je slaba zainteresovanost građana.

Da li građani opštine Kučevo tiho bojkotuju manifestacije u organizaciji opštinske vlasti? Da li su za proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru ipak odvojena sredstva iz budžeta i potrošena nenamenski? Da li građani znaju gde ide njihov novac i za šta tačno plaćaju, kakvi su tokovi tog novca?

Po posećenosti manifestacija u Kučevu izgleda da se narod “osvestio” a metafora iz doba starog Rima, „Daj narodu hleba i igara“ i svi će biti zadovoljni je prestala da važi. Građani su shvatili da je cilj organizovanja manifestacija prividno zadovoljenje njihovih kratkoročnih interesa i nevažnih potreba, a nauštrb dugoročnih interesa, odnosno da bi im skrenuli pažnju sa daleko važnijih problema.

Tradicionalna proslava pravoslavne Nove 2019. godine uz nastup Olje Karleuše i Nemanje Đorđevića

Iako se proteklih nedelja opštinska vlast hvalila rekordnom prosečnom platom u Kučevu koja u realnosti ne prikazuje stvarnu sliku životnog standarda, zvanični obračun ukazuje da je život dostojan čoveka u opštini Kučevo nemoguć za većinu njegovih stanovnika.

Ogromno povećanje prosečne plate zarađene u susednoj opštini Majdanpek i otvaranje 37 preduzeća u Kučevu koje su vidljive samo predsedniku opštine, nekako bi moglo da pije vodu da građani nemaju svakodnevni dodir sa stvarnošću na ulici u prodavnicama, na pijacama, prilikom bilo kakave kupovine.

Da se zaključiti, da građanima opštine Kučevo za raspoloženje i interesovanje za kulturne manifestacije, potrebna je vlast koja neće lutati, koja će moći da stvori uslove za rešavanje egzistencijalnih problema građana, brinuti o opštini koja je zajednička za sve, a ne samo za pojedince koji je posmatraju kao pokriće za svoje materijalne interese, pre svega vlast koja treba da služi narodu, a ne vlast koja je od svojih građana napravila “slepe” podanike.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

21 Komentari

  1. Na vlasti u Kučevu su krvoločni Vučićevi vukovi. Sve više me podsećaju na divlje životinje zato ih narod i izbegava.

  2. Циљ напредњака у Кучеву нису манифестације већ да се намири њихов тата криминалац Аца Каратиста а за народ шта остане

  3. Ne znam više šta da kažem o ovim ološima a da nisam već rekao,nadam se da će ovaj njihov predsednik potpisati to priznanje Kosova pa da ih najurimo usranim motkama.Sve najgore mislim o Vučiću i ovim njegovim kriminalcima u Kučevu.

  4. Sadasnja vlast u Kucevu se mnogo zaduzila kod gradjana. Da li ikad razmisljaju sta ce biti kad ne budu na vlasti? Dolazi vreme polaganja racuna, neka dobro razmisle sta su radili i kako su se svetili.

  5. Nema veze sa ovvon novogodišnjom temom članka…ali je najbolja moguća vest za SVE građane Kučeva i celig ovog regiona Istočne Srbije …a odnosi se na PRE PAR DANA
    USAGLAŠENU PUNU U SARADNJU ,
    na nivou Ministarstava,
    Srbije i Bugarske ,
    u REALIZACIJI I ZAJEDNIČKOM NASTUPU PREMA FONDOVIMA EVROPSKE UNIJE (EU) …
    * ŽELEZNIČKOG
    *INTERMODALNOG
    *REČNOG
    SAOBRAĆAJNOG ASPEKTA NEDELJIVOG I JEDINSTVENOG TRANSEVROPSKOG
    MULTIMODALNOG SAOBRAĆAJOG SNOPA ,TRANSEVROPSKOG
    (Atlantski okean-Crno more) Multimodalnog saobraćajnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora).
    Sledi ISTO….
    I ZA DRUMSKI SAOBRAĆAJNI ASPEKT…AUTOPUT…
    ovog TRANSEVROPSKOG
    (Atlantski okean-Crno more) MULTIMODALNOG koridora.
    Tačka.
    I ..kao što je to već više puta napisano na ovom portalu TPKNEWS…
    a pročite su desetine i desetine i desetine hiljada njegovih pratilaca …
    KAKO SE ZOVE TAJ..U SRBIJI…
    koji će to da spreči…? 😂😂😂
    KSKO SE ZOVE TAJ?
    I još par BITNIH stvari i informacija za sve GRAĐANE CELOG OVOG galopirajuće IZDIŠUĆEG I IZUMIRUĆRG REGIONA Istočne Srbije..
    ..ali da ne pišem ponovo..
    ..ima u komentarima ispod susednog članka na ovom portalu ,,MINISTARKA POTVRDILA…,,
    i pozdrav iz 🚞

  6. Sada kad su njihovom olinjalom Vuku samotnjaku noge u živom blatu setio se da poziva narod na jedinstvo. Hvala, ja ne mogu da budem u društvu kriminalaca, onih koji ne poštuju zakone Srbije i onih koji su uništili Kučevo. Kad ste znali sami da zase*ete, sami i počistite to. Nemam više snage i volje da vas gledam a kamoli da sa vama budem jedinstven.

  7. Njihov predsednik samo što ne zaplače od muke,vidi da mu se približaca kraj njegove diktature i da će morati da odgovara pred sudovi a za sva zlodela koja je učinio prema građanima Srbije ima boga diktatore GOTOV SI!!! HA HA HA….

  8. Menschen sind bestrebt, Spaß zu haben und Kontakte zu knüpfen, wenn sie finanziell abgesichert sind. Kucevo leben in Armut. Ich bin erstaunt über die Armut in Kucevo, die Menschen sind sehr schlecht gekleidet und sehr unglücklich. Die Kommunalverwaltung hat keinen kommunalen Bebauungsplan. Das Hauptziel ist es, die Wünsche des kriminellen Milagarac zu erfüllen, und sicherlich nehmen der Bürgermeister und seine Mitarbeiter Krümel von der kriminellen Beute, die Milagarac hinterlassen hat.

  9. 37 preduzeca,ha,ha!Ja znam jedino koje je otvorio a to je OPŠTINSKO PREDUZEĆE ZA SVAKODNEVNO LAGANJE NARODA🤣Aco Perisic,Ivan hotelski,Novica Janosevic,od Kučeva u kome je nekada zivelo 5000 ljudi,svelo se prema statistickim podacima na 600 stanovnika.Pa kada cujem da covek lupa gluposti kao otvoren prozor da je otvorio 37 preduzeca pomislim i ubedjen sam da se Ivan hotelski sigurno”udara po nosu”😂I to malo ljudi sto su se zaposlili samostalno bez icije pomoci kod Kineza u Majdanpeku kao vozaci,nisu primljeni za stalno vec na mesec,dva,tri.S’obzirom na broj stanovnika i radno sposobnih po recima prevaranta,manipulatora i lazova Ivana hotelskog ispada da su i bebe zaposlene kao vozaci.😂🤣🤣

  10. Naprednjaci, sad ili nikad, branite i štitite vaše gazdu i vođu dok mirno potpisuje kapitulaciju i predaju deo teritorije Srbije. Pripremite na vreme krivce samo da ne budete to vi. Bilo bi dobro da dok je olovka oštra potpisuje i uvođenje sankcija Rusiji. Sve će taj da radi, samo da što duže bude na vlasti, jer odlično zna da ako je izgubi, izgubiće i slobodu, a pored njega i ostali saradnici, jer će svi morati da polažu račune?

  11. Vazno da je za proslave odbornike Srpske napredne stranke i Socijalisticke partije uvek ima novca za organizaciju ruckova u hotelu Rudnik. Jos kad se setim da su opstinari pred novu godinu podelili medjusobno po 40000 dodje mi da zaplacem koje barabe su na vlasti u nasoj opstini.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker