RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Stiže jako nevreme u Braničevski okrug, izdat narandžasti meteoalarm

Nestabilno julsko vreme praćeno grmljavinom i pljuskovima ni danas nas neće zaobići.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) jutros je upozorio na nestabilno vreme praćeno velikom količinom padavina za kratak vremenski period.

– Danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s pljuskovima, grmljavinom i količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, uglavnom u centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima zemlje – stoji u upozorenju RHMZ.

Izdat je i narandžasti meteoalarm za Pomoravlje, Istočnu, Jugoistočnu Srbiju i Šumadiju, gde se očekuje lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina većom od 20 litara po metru kvadratnom u periodu do 3 sata.

Podsetimo, narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno, kao i da su opasne prognozirane vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

IZDATO I HIDROLOŠKO UPOZORENJE

– Na Mlavi, Peku, Jasenici, Kubršnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će tokom 25/26. jula biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja – navodi se u saopštenju RHMZ.

Posle podne se na severu i zapadu zemlje, a do kraja dana i u ostalim krajevima Srbije očekuje prestanak padavina i razvedravanje. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 19, a najviša dnevna od 25 do 30 stepeni.

Sutra će biti pretežno sunčano i malo toplije uz slab i umeren severni vetar i najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati između 28 i 31 stepena.

Podsetimo, juče je nevereme protutnjilo ivanjičkim krajem, Kraljevom, Trstenikom ali i Braničevskim okrugom.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker