APELUJEMO NA NAŠE NADLEŽNE: Šta će biti sa preostalom rizlom, udarnim rupama i neasfaltiranim ulicama u Gradištu?

Tokom zimskog perioda na glavnim putevima i ulicama u opštini Veliko Gradište posuta je rizla koja je svojim dejstvom trebala da spreči proklizavanja automobila, kao i klizanje naših sugrađana, jer je temperatura bila u minusu.

Foto: Privatna arhiva

U proteklom periodu kao i danas, po otopljavanju snega i povećanjem temperature, na svim putevima i ulicama na kojim je posuta se može videti velika količina rizle koje je ostalo po služenju svojoj svrsi.

Ona zbog svog specifičnog oblika i čvrstine može prouzrokovati veliku štetu na svim motornim vozilima, od bušenja gume pa do težih kvarova. Kao i svake godine, PZP Požarevac je vršilo posipanje rizle, pa se od njih i očekuje da je po završetku zimske sezone pokupe. Očekujemo da će se destiti u najskoriijem mogućem periodu kako ne bi došlo do ozbiljnih oštećenja naših sugrađana. Inače, putevi u opštini Veliko Gradište nisu u zavidnom stanju pa tako svuda u gradu možete primetite veće rupe, odrone, pucanje asfalta.

Foto: Privatna arhiva

Napominjemo da ovo nije problem samo na gradskim ulicama, već i na glavnim regionalnim putevima i ostalim putevima. Apelujemo na naše putare kao i na čelnike opštine Velikog Gradišta da se problem koji je tu duži vremenski period, konačno pojavom lepšeg vremena reši odnosno presvuče novim slojem asfalta. Takozvano „krpljenje“ udarnih rupa nije dugotrajno rešiv probem, već samo privremeno prikrivanje glavnog problema i kupovanje vremena.

Nadamo se da će se rizla koja je preostala na putu pokupiti u najskorijem periodu, kao i da će se svi putevi u opštini Veliko Gradište sanirati što pre, kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje svih motornih vozila na radost sugrađana i svih novih posetioca.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker