Ministar Krkobabić i Ružić u posetili Golupcu

Milan Krkobabić ministar za regionalni razvoj, posle posete opštini Golubac i razgovora sa rukovodstvom opštine Golubac i poljoprivrednim proizvođačima u nedelju 29. marta, on je u pratnji svojih domaćina posetio Zemljoradničku zadrugu Golubac.

Foto: Promo

Zemljoradnička zadruga Golubac je jedna od najstraijih zadruga u Srbiji, osnovana je daleke 1953. godine i kojoj je prošle godine Vlada bespovratno dodelila 6,2 miliona dinara za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu za pekarstvo.

Ova novčana sredstva Vlada je Zemljoradničkoj zadrugi Golubac dodelila u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije, učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih i investicione projekte postojećih zadruga.

– Unapredili smo tehnološki postupak, a to je cilj, da kod postojećih zadruga usavršimo tehnologiju, da omogućimo veću produkciju, a ovde smo i svedoci toga -, rekao je Krkobabić.

Zadruga “Golubac” je jedna od najstarijih, osnovana je 1953. godine, ima 20 zadrugara i oko 500 kooperanata, i za sada posluje pozitivno.

Foto: Promo

– U prošloj godini ova zadruga je ostvarila više od milion dinara dobiti i očekujemo porast prihoda -, rekao je Krkobabić i dodaoda je da je to – pravi put razvoja zadrugarstva -.

U opštini Golubac se, kako je rekao, očekuje formiranje novih zadruga, a postoji ideja za formiranje i ribarske zadruge, jer u Golupcu su pravi uslovi za jednu takvu zadrugu zbog Dunava, a ima i oko 20 profesionalnih ribara. To bi bila druga ribarska zadruga u Srbiji. U ovoj godini očekuje se i otvaranje zadruge za proizvodnju “čuvenog golubačkog barenog sira” za koji se sada završava sertifikacija geografskog porekla.

Nakon Krkobabića u ponedeljak je u radnoj poseti u opštini Golubac bio i ministar za lokalnu samoupravu Branko Ružić.

Foto: Promo

Osim informacija koje je dobio od predsednika opštine dr Nebojše Mijovića šta se trenutno radi i šta je u planu da se uradi, predočeno mu je da ovog leta zgrada stare škole tj. sadašnjeg KJP treba da se kompletno preuredi i tu bude zgrada Gimnazije.

Nakon posete opštini Golubac i razgovora sa rukovodstvom opštine u pratnji svojih domaćina išlo se do sela Krivače da se pogleda gde se stiglo sa izgradnjom područne škole u tom selu a u koju su ušle 20.000 evra dobijenih u nagradnoj igri UZMI RAČUN I POBEDI.

Foto: Promo

Posle konstatacije da će svi radovi da se kompletiraju do kraja aprila ministar je bio vidno zadovaljan kako lokalna samouprava opštine Golubac odrađuje sve poslove vezane za infrastukturu opštine i obećao da će njegovo resorno ministarstvo još pomoći a isto tako da će obavezno doći na otvaranje nove škole.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker