POKLON OEBS-a: Računari za osuđenice

Predstavnici OEBS-a uručili su donaciju Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu u vidu pet kompjutera i jednog štampača, za obuku osuđenica.

Na vrednoj donaciji zahvalio se direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Stevović. “Zahvalni smo na ovoj pomoći Misiji OEBS-a, dodeljenoj u cilju poboljšanja uslova u kojima borave osuđenica. Ova pomoć nam je neophodna kako bi se sprovelo njihovo funkcionalno obrazovanje i kako bi se one osposobile za usko stručne kvalifikacije i pronašle posao posle izdržavanja kazne”, rekao je Stevović.

Sve osuđenice posle obuke dobijaju diplome i sertifikate, u kojima se ne navodi gde su ih stekle. Stevović je naveo i da je u krugu zatvora u junu počela gradnja novog smeštajnog objekta za 160 osuđenica u kome će biti poluotvoreno, otvoreno i prekršajno odeljenje. Završetkom njegove izgradnje biće u potpunosti zadovoljene potrebe za smeštajem u požarevačkom zavodu.

Ministarstvo pravde je u prethodnih pet godina dosta uložilo u poboljšanje smeštaja, što je prepoznato i u Savetu Evrope koji je u svom izveštaju pohvalio napore i dobre rezultate Srbije. Zamenik šefa Misije OEBS-a, Džozef Melot, rekao je da su ostavreni veliki napori u okviru modernizacije sistema za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji, a da će u narednom periodu pomoć OEBS-a biti usmerena u program za socijalne reintegraciju osuđenica, u cilju sprečavanja ponovnog izvršenja krivičnih dela.

TPKNEWS/M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker